top of page
20-05-2023

Η BMW μόλις αποκάλυψε ένα νέο εξολοκλήρου ηλεκτρικό γιοτ 43 ποδιών για κρουαζιέρα με μηδενικές εκπομπές

bmw-icon-01.webp
marine support logo

icon-bmw

Η BMW και η κατασκευάστρια σκαφών Tyde παρουσίασε ένα πολυτελές γιοτ με μηδενικές εκπομπές ρύπων στο 76ο κινηματογραφικό φεστιβάλ Καννών. Ονομάζεται ως «το πρώτο θαλάσσιο σκάφος που λειτουργεί με μπαταρία στο είδος του», το Icon εκτείνεται σε 43 πόδια(13,1μ) και μπορεί να φτάσει τους 30 κόμβους χωρίς εκπομπές.

Σφραγισμένο από τους ανθρώπους στο στούντιο Designworks της γερμανικής μάρκας, το σκάφος διαθέτει μια επίπεδη γάστρα με μια ελαφριά υπερκατασκευή που μοιάζει με origami. Τα σύγχρονα LED διατρέχουν την πλώρη και την πρύμνη για να προσθέσουν τη φουτουριστική αισθητική, ενώ τα εκτεταμένα γυάλινα πάνελ θα προσφέρουν αδιάκοπη θέα.

bmw-icon-04.webp

το εξωτερικό του σκάφους

Το icon είναι εξοπλισμένο με υδροπτέρυγα που εξασφαλίζουν ομαλή πλεύση στο νερό με ελάχιστη αντίσταση και μέγιστη απόδοση και ταχύτητα. Στην πραγματικότητα, η BMW λέει ότι τα υδροπτέρυγα μειώνουν την ενεργειακή απαίτηση έως και 80 τοις εκατό σε σύγκριση με ένα συμβατικό σκάφος. Η τεχνολογία των υδροπτέρυγων(foiling) -σύμφωνα με την οποία το σκάφος κινείται πάνω σε δομές φτερών κάτω από τη στάθμη του νερού, ενώ η γάστρα επιπλέει πάνω από την επιφάνεια του νερού- παρέχει επίσης υψηλότερο επίπεδο άνεσης στο ταξίδι και υψηλότερες ταχύτητες.

icon-command.webp

bmw-icon

Το icon είναι επίσης εξοπλισμένο με ένα ισχυρό σύστημα ηλεκτρικής πρόωσης που λειτουργεί με μπαταρίες υψηλής τάσης που παρέχονται από τη BMW. Ένα ζευγάρι ηλεκτρικών κινητήρων 100 kW μετατρέπει τις 240 kWh ενέργειας που παρέχεται από έξι μπαταρίες από το BMW i3 για αυτονομία άνω των 50 ναυτικών μιλίων και ταχύτητα πλεύσης 24 κόμβων. Φυσικά, το ηλεκτρικό σκάφος πλέει στις θάλασσες αθόρυβα, ομαλά και καθαρά.

icon-cabin.webp

το κεντρικό σαλόνι

Όπως κάθε καλό bimmer, το icon θα είναι εξαιρετικά άνετο. Με βύθισμα σχεδόν 15 ποδιών, το νέο αυτό σκάφος έχει έναν μεγάλο χώρο ψυχαγωγίας στο πίσω μέρος και μια πολύ ευρύχωρη είσοδο lounge. Το σαλόνι είναι διακοσμημένο με έπιπλα επώνυμων σχεδιαστών και ένα καλειδοσκοπικό χαλί που χρησιμοποιεί μεταλλικό φύλλο για να αντανακλά το φως του ήλιου σαν κύματα στη θάλασσα. Το γιοτ διαθέτει επίσης περιστρεφόμενα καθίσματα 360 μοιρών και σύστημα infotainment που βασίζεται σε tablet. Υπάρχει επίσης μια οθόνη αφής 32 ιντσών, 6K στον κεντρικό σταθμό εντολών που μιμείται το λειτουργικό σύστημα BMW iDrive. Τα πάντα, από τα χιλιόμετρα μέχρι τον καιρό, μπορούν να εξακριβωθούν μέσω φωνητικών εντολών.

icon-water.webp

το εξωτετερικό του σκάφους

Συμπληρωματικά, το Icon είναι εξοπλισμένο με σύστημα Dolby Atmos. Η BMW επιστράτευσε τον δύο φορές βραβευμένο με Όσκαρ Hans Zimmer για να αναπτύξει όλους τους τόνους λειτουργίας και ένα συνοδευτικό ηχητικό τοπίο. «Οι επαναστατικές ακουστικές δημιουργίες που δημιουργήθηκαν από τον συνθέτη του Χόλιγουντ αποτελούν το soundtrack μιας νέας εποχής στην απόλαυση του βιώσιμου ταξιδιού στο νερό», ανέφερε η αυτοκινητοβιομηχανία σε δήλωση.

bmw-cabin.webp

icon-bmw

Το σκάφος δεν αποτελεί σχεδιαστική μελέτη ή concept, αλλά αντίθετα ένα πλήρως έτοιμο για παραγωγή. Τα σκάφη που θα παραχθούν με βάση το THE ICON θα επιταχύνουν την υπόθεση της μετακίνησης πολυτελείας χωρίς εκπομπές ρύπων στο νερό και θα ανοίξουν ένα εντελώς νέο -υδάτινο- δρόμο. Η αποστολή τους θα είναι να εμπνεύσουν την κινητικότητα στο νερό χωρίς CO2 - χωρίς να ρυπαίνουν το περιβάλλον, χωρίς θόρυβο, αλλά με άνεση στο μέγιστο.

See also

σακακι με σταυρωτα κουμπια

Nautical style!

how will you achieve it?

solar yachts

Solar boats! how do they work? are they autonomous?

lagoon 55

The best manufacturers cursed. Look who they are!

azimut-36

The  two new models of Azimut that just launched!

δεσιμο σκάφους με χειρισμο του αερα

How to have better control of the boat. Tips for even the most experienced!

νεωριο συρου

Cisco  transforms Neorio of Syros into a technology park!

bottom of page