top of page
  • Εικόνα συγγραφέαBoating-greece

Four Seasons Yacht : Ένα ultra-luxe κρουαζιερόπλοιο αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2025


Four Seasons Yacht , Cruise Ship, yachting , boating , boatingreece

Όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά πέρυσι στο Monaco Yacht Show, το Four Seasons Yacht προκάλεσε ενθουσιασμό στον τομέα των κρουαζιερόπλοιων και μεταξύ των πιστών θαυμαστών του ξενοδοχειακού brand. Ωστόσο, ελάχιστες λεπτομέρειες σχετικά με το τι θα βρισκόταν στο πολυτελές γιοτ 14 καταστρωμάτων, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2025, ήταν διαθέσιμες —μέχρι τώρα.


Σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της Four Seasons Alejandro Reynal, το megayacht πρόκεται να κατασκευαστεί με γνώμονα την προσφορά "καθηλωτικών εμπειριών πολυτέλειας". «Το εναρκτήριο γιοτ είναι μια εκδήλωση αυτού του οράματος, προσφέροντας μια παγκόσμιας κλάσης εμπειρία Four Seasons, στη θάλασσα και στη στεριά, που χαρακτηρίζεται από τη γνήσια, εξατομικευμένη εξυπηρέτηση που οι επισκέπτες μας γνωρίζουν και αγαπούν».


Four Seasons Yacht , Cruise Ship, yachting , boating , boatingreece

Στο πλοίο, θα υπάρχουν συνολικά 95 σουίτες, κορωνίδα των οποίων θα είναι το The Funnel Suite: ένας εκτεταμένος, τετραώροφος χώρος ρετιρέ που πρόκειται να είναι μια από τις μεγαλύτερες σουίτες που διατίθενται σε οποιοδήποτε κρουαζιερόπλοιο. Στα τέσσερα επίπεδα και την τεράστια εξωτερική βεράντα του, θα προσφέρει περισσότερα από 9.500 τετραγωνικά πόδια ιδιωτικό χώρο για έως και έξι επισκέπτες. Η Funnel Suite θα βρίσκεται στα ψηλότερα καταστρώματα του πλοίου, διασφαλίζοντας τη βέλτιστη ιδιωτικότητα και μοναξιά.


Το καθοριστικό σχεδιαστικό χαρακτηριστικό της σουίτας είναι τα καμπυλωτά, περιμετρικά, γυάλινα παράθυρά της που θα εκτείνονται από το δάπεδο μέχρι την οροφή και προσφέρουν εκπληκτική θέα 280 μοιρών στη θάλασσα. Το κυρτό γυαλί είναι μια « αξιοσημείωτη, μοναδική μηχανική καινοτομία, από τη δομή στήριξης του πλαισίου από χάλυβα έως τη θερμική του απόδοση με διπλό γυαλί», σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας. (Η Four Seasons υποστηρίζει ότι είναι το μεγαλύτερο κομμάτι συνεχόμενου γυαλιού στη θάλασσα και κόστισε 4,5 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή και την εγκατάσταση.) Η master σουίτα στο ρετιρέ θα προσφέρει επίσης ιδιωτική πισίνα στη βεράντα και ιδιωτικό χώρο αφιερωμένο στις περιποιήσεις σπα.


Four Seasons Yacht , Cruise Ship, yachting , boating , boatingreece

Οι υπόλοιπες σουίτες μπορεί να μην είναι τόσο κολοσσιαίες, αλλά δεν είναι λιγότερο πολυτελείς. Κάθε σουίτα προσφέρει κατά μέσο όρο περίπου 580 τετραγωνικά πόδια χώρου και διαθέτει τη δική της ιδιωτική βεράντα, μεγέθους τουλάχιστον 100 τετραγωνικών ποδιών. Ανεξάρτητα από το πού διαμένουν οι επισκέπτες, είναι βέβαιο ότι διατίθεται άφθονη περιποίηση, με το πλήρωμα να ξεπερνά τον αριθμό των επιβατών στο πλοίο.


Four Seasons Yacht , Cruise Ship, yachting , boating , boatingreece

Οι δημόσιοι χώροι του κρουαζιερόπλοιου είναι το ίδιο εντυπωσιακοί. Στο πίσω κατάστρωμα του σκάφους υπάρχει χώρος πισίνας, με ξαπλώστρες και μια μεγάλη πισίνα 20 μέτρων, η οποία είναι διαμορφωμένη σύμφωνα με το εμβληματικό γιοτ του Αριστοτέλη Ωνάση Christina O. Ο σχεδιασμός της πισίνας επιτυγχάνει το γρήγορο γέμισμα ή άδειασμα της με αλμυρό νερό και την ανύψωση του δαπέδου της, ώστε να είναι στο ίδιο επίπεδο με το κατάστρωμα, μετατρέποντας την σε έναν χώρο πολλαπλών χρήσεων για εκδηλώσεις όπως πάρτι ή γάμους επί του σκάφους.


Four Seasons Yacht , Cruise Ship, yachting , boating , boatingreece

Για τους επιβάτες που προτιμούν το κολύμπι στον ωκεανό, το Four Seasons Yacht θα διαθέτει μια καινοτόμο μαρίνα, κατασκευασμένη ειδικά για κολύμπι και θαλάσσια σπορ. Δραστηριότητες, όπως η ιδιωτική ιστιοπλοΐα, η κολύμβηση με αναπνευστήρα και η ιστιοσανίδα, καθώς και «ενοικιαζόμενες θαλάσσιες λιμουζίνες προσαρμοσμένης κατασκευής σχεδιασμένες για μεταφορές και παραθαλάσσιες μεγάλες περιηγήσεις» θα περιλαμβάνονται στην γκάμα των παροχών του πλωτού πολυτελούς ξενοδοχείου. Επιπλέον, το αφοσιωμένο πλήρωμα της μαρίνας θα προσφέρει τις υπηρεσίες του για την κάλυψη κάθε ανάγκης των επισκεπτών.


Four Seasons Yacht , Cruise Ship, yachting , boating , boatingreece

Όταν σαλπάρει για το παρθενικό του ταξίδι στα τέλη του 2025, το Four Seasons Yacht θα κάνει κρουαζιέρα στην Καραϊβική τους χειμώνες και στη Μεσόγειο τα καλοκαίρια. Η επωνυμία έχει επίσης το πλεονέκτημα ενός εκτεταμένου δικτύου ξενοδοχείων -126 ακίνητα σε 47 χώρες- που βρίσκονται σε λαμπερά λιμάνια όπως η Γαλλική Ριβιέρα, η Ταορμίνα, η Αθήνα και η Ανγκουίλα.


Αναφορικά με τις κρατήσεις, πρόσβαση κατά προτεραιότητα κράτησης για το εναρκτήριο ταξίδι θα δοθεί σε πιστούς πελάτες της Four Seasons και σε ταξιδιωτικούς συνεργάτες, λόγω της μεγάλης ζήτησης. Εάν είστε ανάμεσα σε αυτούς, ίσως σας σταλεί μία πρόσκληση μέσω ταχυδρομείου. Για τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους , ευχόμαστε καλή τύχη με αυτήν την μακρά λίστα αναμονής!

https://www.cntraveler.com/, https://www.fourseasonsyachts.com/

Commentaires


bottom of page