top of page
  • Εικόνα συγγραφέαboating-greece

The World-το πολυταξιδεμένο 196 μετρων κρουαζιερόπλοιο βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη!


Έχει μήκος πάνω από 196 μέτρα και πλάτος 29,8 μέτρα, 12 καταστρώματα και αντί για καμπίνες διαθέτει 165 πολυτελείς αυτόνομες κατοικίες. Πρόκειται για το κρουαζιερόπλοιο «The World» (σημαία από Μπαχάμες), το οποίο κατέπλευσε στις 7 σήμερα το πρωί, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αφού πρώτα ταξίδεψε για πέντε ημέρες και εννέα ώρες από την Κωνσταντινούπολη.«Tο "The world" δεν είναι σαν ένα κρουαζιερόπλοιο ή ένα μικρό γιοτ, όπου οι επισκέπτες έχουν μικρές καμπίνες και θα κάθονται στους κοινόχρηστους χώρους όλη την ημέρα μόνο και μόνο για να δώσουν χώρο στον εαυτό τους», εξηγεί ο διευθυντής του The World's Residential, Andy Dinsdale. «Δεν θα έχετε ποτέ αυτή την αίσθηση του πλήθους εδώ, γιατί οι κάτοικοί μας έχουν όμορφα ιδιωτικά σπίτια και μπορούν να περνούν χρόνο σε αυτά». Με 165 ιδιωτικά διαμερίσματα επί του σκάφους που ανήκουν σε 150 οικογένειες από περίπου 20 χώρες, οι κάτοικοι ανακαλύπτουν πώς όσοι ζουν σε αυτό το γιοτ μήκους 196,35 μέτρων νιώθουν πραγματικά σαν το σπίτι τους.

Υπάρχουν 12 διαφορετικά στιλ σπιτιών στο The world, ξεκινώντας από στούντιο και εξελίσσονται σε διαμερίσματα τριών υπνοδωματίων που εκτείνονται σε 301 τετραγωνικά μέτρα. Το εσωτερικό του γιοτ σχεδιάστηκε από τους Petter Yran και Bjørn Storbraaten, σε συνεργασία με πέντε πρωτότυπους σχεδιαστές που εργάστηκαν στους εσωτερικούς χώρους και τα διαμερίσματα. Κάθε σχεδιαστής των διαμερισμάτων έχει ένα ξεχωριστό στυλ. Τα διαμερίσματα του TNT Milan διαθέτουν φινιρίσματα από κίτρινο ξύλο, για παράδειγμα, ενώ οι κατοικίες σε στιλ Nina Campbell είναι πιο λουλουδένιες και περιποιημένες στο σπίτι. Μόλις ένας κάτοικος αγοράσει ένα διαμέρισμα, μπορεί να σχεδιάσει, να ανακαινίσει και να διακοσμήσει το σπίτι του με το δικό του μοναδικό στυλ με τη βοήθεια των προτεινόμενων σχεδιαστών του – όσοι έχουν διακοσμημένα διαμερίσματα στο The World έχουν συμπεριληφθεί στα εξής List GC, Jenan Interior Design, Nordic studio Luttenberger Design , AD Associates Design, YSA Designs and Interiors Idea. . Για τους κατοίκους που σχεδιάζουν αλλαγές στο σπίτι, υπάρχουν δύο θέσεις ανακαίνισης το χρόνο και πολλοί επέλεξαν να προγραμματίσουν τις εργασίες στο σπίτι τους κατά τη διάρκεια της περιόδου ανέλκυσης του κρουαζιερόπλοιου που γίνεται κάθε τρία χρόνια. Το 2022, 62 κάτοικοι ανακαίνισαν τα διαμερίσματά τους για να δημιουργήσουν το σπίτι των ονείρων τους επί του πλοίου.


Είναι ένα σύγχρονο μεγάλο κρουαζιερόπλοιο στο οποίο μπορείτε πραγματικά να ζήσετε. Διάσημοι, όπως ο Arnold Schwarzenegger και η Madonna, για παράδειγμα, έχουν σουίτες σε αυτό. Η επιλογή περιλαμβάνει 165 διαμερίσματα κορυφαίας πολυτέλειας, που κυμαίνονται σε κατηγορίες από στούντιο έως σουίτες 3 υπνοδωματίων.

Το κόστος στούντιο - είναι στα 600.000 USD (αρχικά πωλήθηκαν 90.000 USD). Τα διαμερίσματα δύο υπνοδωματίων (Ocean Residence) κοστίζουν - 2-3 εκατομμύρια USD. Οι σουίτες κοστίζουν ~12-13 εκατομμύρια USD (αρχικά πωλήθηκαν στα 6 εκατομμύρια USD).

Βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις -κοστίζουν ~550 USD (ανά άτομο ανά διανυκτέρευση, ελάχιστο για 5 ημέρες) και ~ 20.000 USD (ενοικιάσεις σουιτών, ανά μήνα). Ορισμένα Ocean Residences είναι επίσης διαθέσιμα προς ενοικίαση - με ~ 2100 USD την ημέρα. Διατίθενται εκπτώσεις για επαναλαμβανόμενους πελάτες.

Οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στο The World θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι τα κόστη υπηρεσιών πλοίων (ανάλογα με το ακίνητο) ξεκινούν από 60.000 USD και φτάνουν τα 300.000 USD ετησίως. Αυτές οι αμοιβές καλύπτουν το προσωπικό σέρβις/πλήρωμα επί του σκάφους, τα καύσιμα, τη συντήρηση (συμπεριλαμβανομένης της δεξαμενής), τα λιμενικά τέλη, τα τρόφιμα και τα ποτά. 8 εκατομμύρια USD είναι το τέλος εισόδου. Αυτό το χρηματικό ποσό καλύπτει μια μίσθωση που λήγει το μακρινό 2052. Όσον αφορά τα τέλη συντήρησης που αναφέρονται παραπάνω - είναι ~5-6% της τιμής πώλησης του Διαμερίσματος. Όσον αφορά την πληρότητα του πλοίου - σπάνια υπερβαίνει τους 200 επιβάτες (οι ιδιοκτήτες και οι καλεσμένοι τους).


Το περιπετειώδες δρομολόγιο κρουαζιερόπλοιου "The World" έχει διασχίσει την υδρόγειο από την Ανταρκτική μέχρι τον Βόρειο Πόλο και παντού ενδιάμεσα, προσεγγίζοντας πάνω από 1.000 λιμάνια σε περισσότερες από 120 χώρες. «Είμαστε ουσιαστικά μια πλωτή πολυτελής πολιτεία. Στο The World, μπορείτε να ταξιδέψετε και να πάρετε μαζί σας το σπίτι σας. Επομένως, δεν υπάρχει jet lag και ελάχιστες τελωνειακές και άλλες ενοχλήσεις», εξηγεί ο επί μακρόν κάτοικος και ο πρόεδρος της επιτροπής δρομολογίων, κ. Jensen.

Σήμερα το πολυταξιδεμένο αυτό κρουαζιερόπλοιο βρίσκεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και μπορείτε να το δείτε από κοντα!Comments


bottom of page