top of page
  • Εικόνα συγγραφέαBoating-greece

Sunreef 80 Eco : Ο ποιοτικός συνδυασμός πράσινης τεχνολογίας και πολυτέλειας

Έγινε ενημέρωση: 4 Δεκ 2023


Sunreef Yachts , Sunreef 80 Eco , boatingreece , boating greece  , yachting,

"Το Sunreef 80 Eco αποδεικνύει ότι τα βιώσιμα γιοτ δεν χρειάζεται να κάνουν συμβιβασμούς στην πολυτέλεια"


Το ιστιοφόρο καταμαράν Sunreef 80 Eco είναι ένα πλήρως αυτόνομο σκάφος αναψυχής, το οποίο χρησιμοποιεί επαναστατική πράσινη τεχνολογία για πλεύση χωρίς καύσιμα, σε απόλυτη ησυχία και πολυτέλεια. Για να είναι ξεκάθαρο τι εννοεί με τον όρο αυτόνομο, η Sunreef αναφέρει ότι το σκάφος μπορεί να πλέει για μέρες, εβδομάδες ή και μήνες χωρίς να κάψει ούτε μια σταγόνα ορυκτού καυσίμου – επαρκώς για να διασχίσει έναν ωκεανό. Η ύπαρξη των πανιών είναι ο καθοριστικός παράγοντας στην επίτευξη της αυτονομίας.Καινοτόμες Τεχνολογίες Βιωσιμότητας

Η γκάμα ιστίων του Sunreef 80 Eco περιλαμβάνει ένα κύριο πανί 200μ², τη 155m² Genoa, το Gennaker 340μ² και το Stainsail 70μ². Ενώ βρίσκεται στο πανί, το γιοτ παράγει συνεχώς πράσινη ενέργεια, χάρη στο προηγμένο σύστημα υδροπαραγωγής του. Κατασκευασμένος από την Sunreef Yachts, ο ανθρακονημάτινος ιστός του καταμαράν είναι εφοδιασμένος με ενσωματωμένα σύνθετα ηλιακά πάνελ.Η υδρογένεση –η συλλογή ενέργειας από το νερό που περνάει από την γάστρα καθώς το σκάφος πλέει– δεν είναι καινούργια και υπάρχει σε μικρά ιστιοπλοϊκά σκάφη και γίγαντες των ωκεανών όπως το Black Pearl για περισσότερο από μια δεκαετία. Αλλά είναι η έξυπνη ενσωμάτωση αυτού του συστήματος που ξεχωρίζει τη Sunreef. Οι προπέλες στρέφουν τον άξονα στήριξης προς τα πίσω, περιστρέφοντας τους ηλεκτροκινητήρες 180 kW έτσι ώστε να λειτουργούν σαν γιγάντιοι εναλλάκτες. «Η ενέργεια που λαμβάνεται χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία τόσο της πρόωσης όσο και των οικιακών συσκευών», λέει ο Francis Lapp ( Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Sunreef Yachts ).


Τα ηλιακά πάνελ συμβάλλουν καταλυτικά στο οπλοστάσιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η Sunreef έχει πρωτοπορήσει σε μια εντυπωσιακά νέα προσέγγιση ενσωματώνοντας τα ηλιακά πάνελς σχεδόν σε κάθε επιφάνεια της γάστρας, της υπερκατασκευής και του ιστίου. «Σε μια ηλιόλουστη μέρα, ο ιδιοκτήτης του Sunreef 80 Eco δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει καθόλου γεννήτρια», προσθέτει ο Lapp.


Sunreef Yachts , Sunreef 80 Eco , boatingreece , boating greece  , yachting,

Κάτω από το κύριο κατάστρωμα, η μονάδα μπαταριών του γιοτ αποτελείται από ειδικά σχεδιασμένες μπαταρίες που συνδυάζουν το μικρό βάρος με την εξαιρετική απόδοση. Επιπλέον, κλιματισμός του Sunreef 80 Eco είναι ο ελαφρύτερος και πιο αποδοτικός στη ναυτιλιακή βιομηχανία.


Εσωτερική Διαμόρφωση Χώρου

Το Sunreef 80 Eco μπορεί να φιλοξενήσει έως και οκτώ επισκέπτες στο σκάφος. Η δεξιά γάστρα του καταμαράν φιλοξενεί μια πολυτελή και φωτεινή κύρια σουίτα, εξοπλισμένη με διπλό κρεβάτι, γκαρνταρόμπα, αναδυόμενη τηλεόραση, καναπέ και γραφείο. Το ευρύχωρο ιδιωτικό μπάνιο ακολουθεί το σύγχρονο στυλ της κύριας καμπίνας.


Η προσαρμοσμένη διάταξη περιλαμβάνει επίσης μια μεγάλη καμπίνα VIP στο μεσαίο τμήμα της γάστρας δίπλα στο "λιμάνι" καθώς και δύο πανομοιότυπες καμπίνες επισκεπτών στην πλώρη κάθε γάστρας. Η κουζίνα του γιοτ προσφέρει πολλές επιλογές αποθήκευσης και είναι πλήρως εξοπλισμένη με ποιοτικές ανέσεις εστιατορίου.Διαμόρφωση Εξωτερικού Χώρου

Το Sunreef 80 Eco, διαθέτει έναν εξαιρετικό συνδυασμό εξωτερικών και εσωτερικών περιοχών που ρέουν εύκολα μεταξύ τους. Το κατάστρωμα γέφυρας και η σχεδίαση υπερκατασκευής προσφέρουν ένα ανώτερο επίπεδο άνεσης στο σκάφος, ενώ η γενναιόδωρη χρήση από ξύλο τικ και οι αριστοκρατικές γραμμές υπογραμμίζουν το μοντέρνο στυλ με κλασική αιχμή.


Με μια εντελώς φρέσκια ιδέα υπερκατασκευής, το Sunreef 80 αποκτά ένα σχέδιο σαλόνι με εξαιρετικές δυνατότητες προσαρμογής. Ένας τεράστιος, κεντρικός χώρος ηλιοθεραπείας με πανοραμική θέα και ατελείωτες δυνατότητες διαρρύθμισης, ανοίγει στην βεράντα της πλώρης και στο πιλοτήριο.Η πλώρη επωφελείται από ένα άνετο σαλόνι, καλά προστατευμένο από τον ήλιο και τον άνεμο. Στο πίσω μέρος, το σαλόνι συγχωνεύεται με το γενναιόδωρο πιλοτήριο που επεκτείνεται με μια μεγάλη πίσω πλατφόρμα. Όλοι οι τομείς μαζί σχηματίζουν ένα ενιαίο περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η ευελιξία.


Ενώ στεγάζει το κύριο τιμόνι, το flybridge 54μ² είναι σίγουρα αφιερωμένο στην αναψυχή με τζακούζι, πλήρως εξοπλισμένο wet bar, μπάρμπεκιου και μεγάλες ξαπλώστρες.https://sunreef-catamarans.com/

Kommentare


bottom of page