top of page
  • Εικόνα συγγραφέαBoating-greece

OTAM 70HT: Το πολυτελές γιοτ 22 μέτρων προσφέρει απεριόριστες προσαρμογές, άνεση και μεγάλη ταχύτητα

Έγινε ενημέρωση: 28 Οκτ 2023


OTAM , yachts, superyacht, boating, news

Σχεδιασμένο εξ'ολοκλήρου από το ιταλικό στούντιο BG DESIGN FIRM, το οποίο έχει επιτύχει σε μεγάλο βαθμό τον στόχο του σεβασμού και της ενίσχυσης του στυλ και της ταυτότητας της επωνυμίας Otam, το Otam 70HT χαρακτηρίζεται από τις έννοιες της μηχανικής, της ατομικότητας και της εμβληματικότητας ως κύριους πυλώνες της δημιουργίας του.

Οι επιθετικές σπορ αλλά κομψές και ατρόμητες εξωτερικές γραμμές του είναι εμπνευσμένες από τα πολυτελή supercars και την αεροναυτική σχεδίαση.

Το άμεσα αναγνωρίσιμο σχεδιαστικό DNA της OTAM συνδυαστικά με τις ολισθηρές νέες γραμμές γάστρας από τον Umberto Tagliavini Marine Design, επιτυγχάνουν ένα αποτέλεσμα σχεδιασμού και μηχανικής υψηλής απόδοσης.
«Η δέσμευσή μας είναι να παρέχουμε πάντα ένα εξαιρετικό προϊόν, διασφαλίζοντας ότι κάθε γιοτ που φέρει το όνομα OTAM είναι ένα πραγματικό αριστούργημα πολυτέλειας κατά παραγγελία» αναφέρει ο Matteo Belardinelli, διευθυντής πωλήσεων και επικοινωνίας στην OTAM Yachts.

boating, OTAM, yachting

Καινοτομία και σχολαστικότητα στην κατασκευή της γάστρας.


Η ολοκαίνουργια κατασκευασμένη βαθιά γάστρα V με γωνία νεκρής ανύψωσης 21° μαζί με τον αξιοσημείωτο όγκο μηχανοστασίου αποτελούν το εμπορικό σήμα της Otam, στο οποίο βασίζεται το νέο Otam 70 ht. "Τα γιοτ OTAM καταναλώνουν συχνά το ένα τρίτο λιγότερο καύσιμο από τα αντίστοιχά τους επειδή το βαθύ V κύτος ελαχιστοποιεί την επαφή με το νερό σε σύγκριση με τα στρογγυλεμένα σκάφη. Τα γιοτ μας διανύουν επίσης αποστάσεις σχεδόν στο μισό χρόνο από άλλα." τονίζει ο Belardinelli. Αυτό μεταφράζεται σε μια πιο φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση και μειωμένη καταπόνηση του κινητήρα, επεκτείνοντας τελικά τη μακροζωία του γιοτ. Το OTAM 70HT είναι ένα λαμπρό παράδειγμα, με χωρητικότητα καυσίμου 5.500 λίτρων (με προαιρετικά 1.000 λίτρα) ενώ καταναλώνει κατά μέσο όρο μόλις 10 λίτρα ανά μίλι.


Η σχολαστική μελέτη και η βαθιά μηχανική στα ολοκαίνουργια σχήματα της γάστρας εξασφαλίζουν ασύγκριτη απόδοση καυσίμου και ασύγκριτες επιδόσεις ακόμη και στην ανοιχτή θάλασσα. Φορτωμένο με τεχνολογία από μηχανές ταχύτητας που κερδίζουν πρωταθλήματα, η γάστρα αναπτύχθηκε για ακρίβεια και σταθερότητα.yacht, boating, OTAM, speed

Ποιότητα υλικών

Η OTAM χρησιμοποιεί ένα μείγμα Aramat, Kevlar και ανθρακονημάτων στη διαδικασία κατασκευής, σε αντίθεση με πολλούς άλλους κατασκευαστές γιοτ που βασίζονται αποκλειστικά σε GRP. «Η κατασκευή ενός σκάφους υψηλής ταχύτητας σε αυτά τα υλικά σημαίνει ότι το τελικό προϊόν είναι στιβαρό, ασφαλές και άνετο για όλους όσοι βρίσκονται στο σκάφος», λέει ο Belardinelli. «Τα ελαφριά υλικά δεν είναι κατάλληλα για ένα σκάφος ικανό να φτάσει σε αυτές τις υψηλές ταχύτητες, καθώς δεν έχουν την ευελιξία και την ακαμψία που απαιτούνται τόσο για ποιότητα όσο και για άνεση».


H OTAM επιλέγει μια σπάνια προσέγγιση που σχεδόν δεν χρησιμοποιείται στα Pleasure Luxury Yachts. Οι εσωτερικοί χώροι επαληθεύουν μια αληθινή ιταλική δεξιοτεχνία, καθώς τα ξύλα δεν είναι απλά προ-κομμένα και συναρμολογημένα, αλλά εξ ολοκλήρου κατασκευασμένα επί του σκάφους επιτυγχάνοντας αντισυμβατική ποιότητα και στιβαρότητα, μια μοναδική προσέγγιση που εξασφαλίζει ατρόμητα αποτελέσματα και απεριόριστες επιλογές αισθητικής ή διάταξης για τους πελάτες.Ατομικότητα και ΠροσαρμογήΚάθε γιοτ OTAM αποτελεί παράδειγμα της ατομικότητας, με κάθε λεπτομέρεια προσαρμοσμένη στο όραμα του ιδιοκτήτη. Ο Belardinelli ρίχνει φως σε αυτή τη διαδικασία, δηλώνοντας: "Σχεδιάζουμε σχολαστικά την εσωτερική διάταξη πριν πλαστικοποιήσουμε τη γάστρα μας, επειδή επηρεάζει σημαντικά την κατανομή βάρους. Με πάνω από 100 μονάδες γιοτ OTAM, καμία δεν είναι παρόμοια, δεδομένης της εξατομικευμένης εσωτερικής διάταξης και πλαστικοποίησης κάθε πελάτη." Για να ζωντανέψουν αυτά τα οράματα, το OTAM 70HT σχεδιάστηκε από τον Giuseppe Bagnardi της ιταλικής εταιρείας σχεδιασμού BG. Μόλις οι εσωτερικές επιθυμίες του πελάτη έγιναν σαφείς, η OTAM προσάρμοσε την πλαστικοποίηση και την κατανομή βάρους για να ταιριάζει σε αυτές τις απαιτήσεις διάταξης.


«Η OTAM φέρνει τη «νοοτροπία του μεγάλου σκάφους» στη μεσαίου μεγέθους γκάμα των γρήγορων γιοτ – το επίπεδο προσαρμογής είναι ίσο με αυτό των μεγάλων σούπερ γιοτ», εξηγεί ο Matteo Belardinelli. «Όχι μόνο μπορεί να προσαρμοστεί η αισθητική, αλλά ο πελάτης μπορεί επίσης να επιλέξει τις τεχνικές και δομικές προδιαγραφές σύμφωνα με τις προτεραιότητες και τις ανάγκες του γιοτ».Με συνολικό μήκος 22 μέτρα και δοκό 5,40 μέτρα, το γιοτ προσφέρει απεριόριστες προσαρμογές, ασυναγώνιστο χώρο και άνεση για ένα γρήγορο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο του μεγέθους του. Αυτό το ταχύπλοο σκάφος μπορεί να φτάσει σε τελικές ταχύτητες 50 κόμβων και ταχύτητες πλεύσης 40 κόμβων.


ΠΗΓΕΣ:

Comments


bottom of page