top of page
  • Εικόνα συγγραφέαBoating-greece

Natural Selection-Dunes: Η ιδέα της Feadship εμπνευσμένη από τη φύση αγκαλιάζει τη βιωσιμότητα

Έγινε ενημέρωση: 19 Οκτ 2023


dunes- feadship

Στο Monaco Yacht Show 2023 έκανε το ντεμπούτο το δωδέκατο πρωτοποριακό Concept Design της Feadship, ένα συναρπαστικό 83 μέτρων yacht με σημαντικά μειωμένες ενεργειακές ανάγκες. Οι ρέουσες γραμμές από το Studio De Voogt αντικατοπτρίζουν το ομώνυμο της ιδέας… Αμμόλοφους, ενώ το ιστίο και η πρύμνη προσθέτουν έναν αέρα μυστηρίου στα οργανικά σχήματα της υπερκατασκευής. Είναι αυτό που δεν φαίνεται, ωστόσο, που θέτει αυτήν την ιδέα στην πρώτη γραμμή της βιωσιμότητας.


dunes- feadship

Το Dunes κάνει ένα μεγάλο άλμα προς τον στόχο της Feadship για τα σούπερ γιοτ Net-Zero. Σαν ένα σύνθετο τρισδιάστατο παζλ, συνδυάζει χαρακτηριστικά που μειώνουν τη ζήτηση ενέργειας με τεχνολογία που αυξάνει την απόδοση και εξαλείφει τις εκπομπές. Πολυάριθμοι παράγοντες, από τη σκίαση των παραθύρων έως τη μείωση των απαιτήσεων ψύξης έως τις μπαταρίες αποθήκευσης επόμενης γενιάς πρόσθετης χωρητικότητας, την κατάργηση των καταστρωμάτων από ξύλο τικ, έναν νέο τύπο κυψελών καυσίμου, ακόμη και μια ριζική πρόωση, συνδέονται με μια ευεργετικό συνδυαστικό σχέδιο. Από μόνο του, κάθε στοιχείο μειώνει τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο, αλλά σε συνδυασμό, το Dunes θα μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις ενός superyacht χωρίς να μειώσει την απόλαυση της κρουαζιέρας. Αξιολογώντας χρησιμοποιώντας το ολοκληρωμένο εργαλείο YETI, το Dunes εξαλείφει έως και το 95 τοις εκατό των πιθανών αρνητικών περιβαλλοντικών παραγόντων που σχετίζονται με τη λειτουργία ενός superyacht σε σύγκριση με ένα γιοτ που πληροί τους σημερινούς ελάχιστους περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

Η ιδέα ξεκινά με την υποβολή των σωστών ερωτήσεων

Προτού μπορέσουμε να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε γραμμές, έπρεπε να καθορίσουμε το εύρος», είπε ο σχεδιαστής Thijs Orth, ο οποίος πρωτοστάτησε σε αυτό το Concept. «Από τη γνώμη των πελατών, σκεφτήκαμε ότι ο «φάκελος» θα πρέπει να περιέχει έξι καμπίνες επισκεπτών, συν ένα χώρο σπα, ένα beach club, το ιδιωτικό κατάστρωμα ενός ιδιοκτήτη και μια πισίνα."

Μετά ήρθε ένα ιδέα «τι και αν». Τι γίνεται αν το μηχανοστάσιο δεν κάθεται στη μέση του γιοτ; Τι θα γινόταν αν οι καμπίνες επισκεπτών θα μπορούσαν να έχουν άμεση πρόσβαση στο beach club; Τι θα γινόταν αν μετακινούσαμε τη γέφυρα όπως στο Concept Pure (2021); Τι γίνεται αν οι κυψέλες καυσίμου δεν απαιτούν δεξαμενές αποθήκευσης υδρογόνου; Τι γίνεται αν υπάρχει ένα ολόκληρο κατάστρωμα πολλαπλών χρήσεων; Τι θα συμβεί αν ενημερώσουμε το σύστημα παθητικού αερισμού του Concept Breathe (2010);


dunes- feadship

Τι και αν η υπερκατασκευή είναι ασύμμετρη; Τι θα γινόταν αν τα ίδια τα καταστρώματα μπορούσαν να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια; Κι αν, όντως! Αυτά και άλλα ερωτήματα οδήγησαν σε νέες λύσεις για παλιά προβλήματα. Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα μιας μόνο αλλαγής – μετακίνηση του μηχανοστασίου από το πιο άνετο σημείο σε ένα σκάφος σε περιοχές προς τα εμπρός – άνοιξαν τη δυνατότητα μιας εντελώς νέας διάταξης όπου οι σουίτες στο χαμηλότερο κατάστρωμα συνδέονται με ένα φανταστικό beach club, θαλάσσια σπορ πλατφόρμα και η πισίνα από πάνω.

Αυτό εξαλείφει επίσης τους μεγάλους αεραγωγούς του μηχανοστασίου και την εξάτμιση από το να διακυβεύονται τα σαλόνια ή να υπαγορεύουν την τοποθέτηση της σκάλας.

dunes- feadship

Από άποψη αισθητικής, το Studio De Voogt επικεντρώθηκε στα κύματα, όχι του νερού, αλλά της άμμου. Παρατηρώντας πώς οι αμμόλοφοι δεν σταθεροποιούνται ποτέ, οι κυματισμοί και οι κοιλάδες τους φαίνονται να μετατοπίζονται με το φως και τη σκιά, οι σχεδιαστές διερεύνησαν ιδέες σχετικά με τη γραμμή, τη ροή και την προσαρμοστικότητα. Οι κυματοειδείς καμπύλες των αμμόλοφων προέκυψαν ως φόντο για τον τρόπο ζωής που επιθυμούν οι σημερινοί ιδιοκτήτες με προσαρμόσιμους χώρους πολλαπλών χρήσεων, ατελείωτη θέα και ένα μείγμα από ανοιχτούς χώρους και φιλόξενους, οικείους χώρους. Το περιβάλλον των επισκεπτών με design εμπνευσμένο από τη φύση τους επιτρέπει να χαλαρώσουν ακόμα περισσότερο μόλις επιβιβαστούν.


dunes- feadship

Μια ευρύτερη ματιά στη βιωσιμότητα

Η βιωσιμότητα είναι κάτι περισσότερο από τον έλεγχο των εκπομπών καυσαερίων. Με μια διεθνή συνθήκη που απαγορεύει τις εισαγωγές παλαιού τύπου τικ Βιρμανίας από όλα τα μεγάλα γιοτ του κόσμου και τη ζήτηση που ξεπερνά κατά πολύ την προσφορά κατάλληλου τικ που καλλιεργείται σε φυτεία, η υπεύθυνη θέση είναι να προχωρήσουμε. Το Dunes δεν περιέχει τικ. Δύο νέα πολυτελή συστήματα καταστρώματος που δοκιμάζονται από τη Feadship συνδυάζονται για αυτήν την ιδέα.

dunes- feadship

Εξωτερικά, οι επάνω πλευρές λαμπυρίζουν με καταστρώματα χωρίς τικ κατασκευασμένα από εκατομμύρια μικροσκοπικά ροκανίδια γυαλιού ή πέτρας σφραγισμένα σε διαφανή αλειφατική ρητίνη πολυουρεθάνης. Η επιφάνεια της ρητίνης μπορεί να σμιλευτεί σε μυριάδες σχήματα για να δείξει κατεύθυνση ή να ενισχύσει την επίδραση των ενσωματωμένων χαρακτηριστικών. Οι σχεδιαστές οραματίστηκαν τα υπαίθρια σαλόνια να εμφανίζονται ως νησιά στα καταστρώματα και τα απέδωσαν ντυμένα με όμορφο, χρυσό, ξύλο σφενδάμου – ένα βιώσιμο τικ που μοιάζει με τικ. Οι μακριές οπίσθιες προεξοχές υποστηρίζονται μοναδικά από μια εκπληκτική, ενιαία στήλη ντυμένη με σφενδάμο, που ενώνει διακοσμητικά τμήματα από πάνω από σφενδάμο με αυτά από κάτω.


dunes- feadship details

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανώτατη κατασκευή του Pavilion Deck είναι κατασκευασμένη από ξύλο. Αν και έτσι κατασκευάστηκαν τα πρώτα Feadships, και στην πραγματικότητα, τα περισσότερα σκάφη με ατσάλι, τις ημέρες πριν από το αλουμίνιο, αυτή η επιλογή βασίζεται όχι σε μια ιδιόμορφη αντιπαράθεση με το παρελθόν, αλλά στην επιστήμη. Η επεξεργασμένη ξυλεία είναι ένα δομικό υλικό αρνητικό σε CO2 με υψηλή φυσική μονωτική ικανότητα. Αυτό το όφελος και η ομορφιά του υλικού έρχονται χωρίς να αυξηθεί το συνολικό βάρος του. Το Pavilion Deck είναι μια συναρπαστική ιδέα. Περιβάλλεται από γυαλί και χωρίζει μια μπροστινή ζώνη ήλιου και τζακούζι από έναν ανεπίσημο χώρο τραπεζαρίας και συνομιλίας στο πίσω μέρος, μπορεί να εξοπλιστεί για επίσημο φαγητό σε εσωτερικούς χώρους ή για οποιουσδήποτε σκοπούς από νυχτερινό κέντρο μέχρι αίθουσα συνεδριάσεων. Κυκλικές σκάλες οδηγούν από αυτή την περιοχή στο χαρακτηριστικό του γιοτ, τον εντυπωσιακό ιστίο μήκους 10 μέτρων. Περισσότερο από την απλή σύλληψη του σχεδιασμού, έχει μια σημαντική τεχνική λειτουργία.

dunes- feadship superyacht

Ο άνεμος, όπως λένε, είναι δωρεάν, όπως και η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από μια ανεμογεννήτρια ή τον ήλιο. Οι μηχανικοί της Feadship επινόησαν ένα λεπτό πτερύγιο με δύο λεπίδες που σχεδόν εξαφανίζεται στη δομή του ιστίου. Χρησιμοποιούμενος μόνο κατά το αγκυροβολία, αυτός ο στρόβιλος μπορεί να αποδίδει περίπου 25 MWh ετησίως. Φανταζόμαστε το μπροστινό κατάστρωμα του Dunes επικαλυμμένο με ένα ηλιακό πάνελ λεπτής μεμβράνης. Αυτή η τεχνολογία, που ονομάζεται ηλιακή βαφή, είναι στα σπάργανα και η απόδοσή της σήμερα είναι χαμηλή.. Αλλά και πάλι, γιατί να μην το μαζέψετε;


dunes- feadship

Βάζοντας μια διαφορετική περιστροφή στις προπέλες

Για πρώτη φορά από τότε που οι προπέλες τύπου βιδωτού άρχισαν να αντικαθιστούν τους τροχούς με κουπιά στα ατμόπλοια τη δεκαετία του 1840, υπάρχει κάτι πραγματικά νέο στην πρόωση. Το Dunes παρουσιάζει ένα πρωτοποριακό, υψηλής απόδοσης σύστημα ηλεκτρικής πρόωσης από την ABB που ονομάζεται ABB DynafinTM που αποκαλύφθηκε τον περασμένο Μάιο. Κατά την ανάπτυξη και τη δοκιμή για δέκα χρόνια, το ABB Dynafin™ χρησιμοποιεί περιστρεφόμενες, κάθετες λεπίδες για να μιμείται την ώθηση της ουράς μιας φάλαινας - μια από τις πιο αποτελεσματικές μορφές προώσης που έχουν δει ποτέ. Το πρώτο πρωτότυπο εκτιμάται ότι θα είναι διαθέσιμο το 2025, με στόχο την υδροδυναμική απόδοση έως και 85 τοις εκατό, από 65 τοις εκατό για τους τρέχοντες κινητήρες pod ή 55-60 τοις εκατό για τυπικούς έλικες σε άξονες. Μια ανεξάρτητη μελέτη του ABB Dynafin™ ενός σχεδίου επιβατηγού πλοίου εξοπλισμένου με διαφορετικές λύσεις πρόωσης επαλήθευσε εξοικονόμηση ενέργειας στην κατανάλωση ενέργειας πρόωσης έως και 22 τοις εκατό σε σύγκριση με τη συμβατική διαμόρφωση γραμμής άξονα.

https://www.feadship.nl/


Comments


bottom of page