top of page
  • Εικόνα συγγραφέαBoating-greece

Juno Jr : από την Dixon Yacht Design. Η τέλεια εναρμόνιση μεταξύ μηχανοκίνητου και ιστιοπλοϊκού γιοτ


Σε συνέχεια του ιστιοπλοϊκού γιοτ Juno μήκους και του Mini Juno μήκους 33,12 μέτρων, η Dixon Yacht Design παρουσίασε το concept Juno Junior . Είναι στην πραγματικότητα μια πιο συμπαγής έκδοση του σχεδιαστικού οίκου Juno των 106 μέτρων. Αυτή τη φορά το έχουν συρρικνώσει στα 70,6 μέτρα, εξ ου και το όνομα Juno Jr. Το γιοτ θα έχει υβριδική πρόωση και θα μπορεί να χρησιμοποιεί σειριακή ή παράλληλη εγκατάσταση.

Το όνομα Juno προέρχεται από το τραγούδι της Nerina Pallot «Juno» (https://www.youtube.com/watch?v=F88flTJupFQ), η σειρά Juno συνδυάζει τη σχεδίαση κινητήρα και ιστιοπλοΐας για να προσφέρει σε έναν περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένο ιδιοκτήτη μια γνήσια εναλλακτική στην παραδοσιακή ιδιοκτησία ιστιοπλοϊκού ή μηχανοκίνητου γιοτ.


sailing super yacht«Η αρχή του σχεδιασμού ήταν να δημιουργηθεί μια σειρά από γιοτ που ήταν εξαιρετικά ενεργειακά αποδοτική με ιδιαίτερη προσοχή για τη μεγιστοποίηση των ευκαιριών συλλογής ενέργειας στο πλοίο», εξήγησε ο Anders Berg της Dixon Yacht Design .

Οικολογικός Σχεδιασμός

Προσανατολισμένο προς τον «περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένο ιδιοκτήτη», το Juno JR είναι εξοπλισμένο με δύο εξέδρες Southern Spars Dyna για εύκολο και αποτελεσματικό χειρισμό των πανιών. Το Juno Jr είναι ένα σχέδιο με περιβαλλοντική συνείδηση ​​που στοχεύει να χρησιμοποιεί ολοκληρωμένες τουρμπίνες ανάκτησης ενέργειας εντός του συστήματος μετάδοσης κίνησης για την αναγέννηση ηλεκτρικής ενέργειας κατά την ιστιοπλοΐα. Αυτά συνδυάζονται με μια σειρά από ενσωματωμένα φωτοβολταϊκά/θερμικά ηλιακά πάνελ και είναι θερμομονωμένα με προεξοχές καταστρώματος για μείωση της θερμικής απολαβής. Τα ηλιακά πάνελ έχουν ενσωματωθεί στην υπερκατασκευή flybridge. Οι δύο έλικες θα λειτουργούν επίσης ως στρόβιλοι ανάκτησης ενέργειας.


sailing super yacht

Εσωτερική Διαμόρφωση

Εσωτερικά το σκάφος μοιράζεται πολλά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά με μηχανοκίνητα γιοτ. Το κύριο κατάστρωμα διαθέτει ένα μεγάλο φωτεινό και ευάερο σαλόνι καταστρώματος με τζάμι που βλέπει πίσω στην πισίνα, τέσσερις καμπίνες επισκεπτών με άνετες αναλογίες και μια καμπίνα ιδιοκτητών πλήρους πλάτους που ενσωματώνει μπαλκόνια και μια χαρακτηριστική γυάλινη ντουλάπα με οπίσθιο φωτισμό. Στο κάτω κατάστρωμα οι επισκέπτες έχουν κινηματογράφο, σπα με σάουνα και γυμναστήριο. στο επάνω κατάστρωμα με τη γέφυρα είναι ένα επίσημο σαλόνι και η εσωτερική τραπεζαρία.


Έχουν προσθεθεί προηγμένα πάνελ υαλοπινάκων. Τα κάθετα πλαϊνά παράθυρα έχουν σχεδιαστεί με μονωτικό γυαλί, ενώ η δομή της οροφής έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί ηλιακά πάνελ υψηλής απόδοσης που είναι ενσωματωμένα στα γυάλινα πάνελ.

Πρόσθετα συστήματα ανάκτησης θερμότητας επί του σκάφους συμβάλλουν σε αυτό το εξαιρετικά αποδοτικό σκάφος. Όλα τα πιθανά βήματα έχουν σχεδιαστεί για την ελαχιστοποίηση των απωλειών ενέργειας.

super yacht, sailing yacht with swimming pool

Εξωτερικός Χώρος

Το Juno JR περιστρέφεται γύρω από μια ιδέα μέσα-έξω με ένα μεγάλο, ευέλικτο πίσω κατάστρωμα για διασκέδαση. Αν και δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη πλήρεις λεπτομέρειες, οι εξωτερικές αποδόσεις αποκαλύπτουν ένα τζακούζι στον ήλιο, μια υπαίθρια τραπεζαρία 12 ατόμων, δύο καναπέδες σε σχήμα L και πισίνα που πλαισιώνονται από ξαπλώστρες – όλα με ανεμπόδιστη θέα από την πρύμνη. Μια πολυαρθρική πλατφόρμα κολύμβησης επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση στο νερό. Το Juno JR έχει επίσης μεγάλο αποθηκευτικό χώρο.

ΠΗΓΕΣ:


Comments


bottom of page