top of page
  • Εικόνα συγγραφέαBoating-greece

H RINA απένειμε πιστοποιητικό RINA AiP στην Meccano Engineering για το Orca 65.

Το πρωτότυπο εξερευνητικό γιοτ 65 μέτρων της Meccano Engineering , Orca 65, έχει βραβευτεί με το Approval in Principle Certificate (AiP) από την RINA . Το βραβείο οφείλεται στο σύστημα πρόωσης ντίζελ μεθανόλης διπλού καυσίμου του γιοτ, που παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια του πρόσφατου Monaco Yacht Show.


superyachts, Orca 65, RINA, yacht


Βασισμένο στο Project Orca του 2019, -το οποίο αρχικά αναπτύχθηκε με παραδοσιακή πρόωση από την Meccano Engineering- και εμπνευσμένο από τη φάλαινα δολοφόνο, το Orca 65 διαθέτει ένα «στιβαρό» προφίλ με «τολμηρό στυλ υπερκατασκευής» και έναν ιστό ραντάρ που προορίζεται να μοιάζει με ραχιαίο πτερύγιο.


yacht, superyacht, boating , yachting


«Τα οργανικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά μιμούνται την όρκα, το μεγαλύτερο και πιο ισχυρό μέλος της οικογένειας των δελφινιών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Rosetti Superyachts, Fulvio Dodich.
«Αμεσα αναγνωρίσιμα από το διακριτικό ασπρόμαυρο χρώμα τους, αυτά τα θαλάσσια θηλαστικά περιφέρονται στους ωκεανούς του κόσμου από την Αρκτική και την Ανταρκτική μέχρι τους τροπικούς, κάτι που ακριβώς έχει σχεδιαστεί για το εξερευνητικό γιοτ μας».

yachting, Orca 65, superyacht , boating

Στο εταιρικό μας πρόγραμμα που στοχεύει στην ανάπτυξη προηγμένων πράσινων λύσεων και έργων με χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο», λέει ο Stefano Reggente, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Meccano Engineering. «Έχουμε δημιουργήσει αυτήν την καινοτόμο ιδέα, βασισμένη στην εκτεταμένη εμπειρία μας στο σχεδιασμό σκαφών, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε με την έρευνα και τις ιδέες για πλοία έτοιμα για μεθανόλη που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια».

Ο Reggente εξηγεί ότι το γιοτ έχει σχεδιαστεί για να φτάσει στις πολικές περιοχές του πλανήτη και είναι εμπνευσμένο από τη φύση των περιοχών. «Για αυτή τη μοναδική και εμπνευσμένη από τη φύση ιδέα, ήταν φυσικό να αναπτύξουμε ένα εναλλακτικό φιλικό προς το περιβάλλον σύστημα πρόωσης», λέει.«Μετά από εκτεταμένη έρευνα σχετικά με τις εναλλακτικές λύσεις καυσίμων, έχουμε επικεντρωθεί στην ηλεκτρονική μεθανόλη, θεωρώντας την ως μία από τις πιο ελπιδοφόρες και εφικτές εναλλακτικές λύσεις με μια σαφή πιθανή πορεία προς μια μελλοντική προμήθεια ουδέτερη από άνθρακα».

Η επιλογή του κινητήρα ήταν επίσης καθοριστική για την ιδέα του γιοτ Orca 65 . Ο Sebastiano Battagli, Τεχνικός Διευθυντής της Meccano Engineering δήλωσε: «Όλοι οι μεγάλοι προμηθευτές κινητήρων στην αγορά εργάζονται επί του παρόντος για μοντέλα έτοιμα με μεθανόλη ή με μεθανόλη. Για ένα γιοτ αυτού του μεγέθους, επιλέξαμε έναν κινητήρα έτοιμο μεθανόλης MAN 175D, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος το 2026».

Το γιοτ έχει την ίδια «επιφάνεια επισκεπτών» και εσωτερικό όγκο με το αρχικό 1300GT Orca, παρόμοια γκάμα και ένα ελαφρώς μειωμένο γκαράζ. Τουλάχιστον το 30% των λειτουργιών θα τροφοδοτείται από μεθανόλη.
«Ευχαριστούμε τη RINA και την ομάδα της όχι μόνο για αυτή τη σημαντική αναγνώριση αλλά και για την ενεργό υποστήριξη και συνεργασία τους», κατέληξε ο Reggente. «Ελπίζουμε ότι η απονομή της Αρχής Έγκρισης θα είναι μόνο η αρχή για εμάς, με στόχο να αναπτύξουμε το έργο ξεκινώντας από την ιδέα και λαμβάνοντας υπόψη τα πολύτιμα σχόλια της Rina».

ΠΗΓΕΣ:


Comments


bottom of page