top of page
  • Εικόνα συγγραφέαBoating-greece

H Baltic yachts λανσάρει το 34μ superyacht Raven με τον πρωτοποριακό foil-assisted σχεδιασμό


raven super yacht foil assisted

Το Raven είναι ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος συνολικού μήκους 33,84 m. Κατασκευαστής του γιοτ είναι η Baltic Yachts από τη Φινλανδία, η οποία ξεκίνησε το Raven το 2023. Το superyacht έχει όγκο 100 GT.

Το Raven διαθέτει εξωτερική σχεδίαση από τον Jarkko Jämsén - Aivan και εσωτερική διακόσμηση από τον Jarkko Jämsén - Aivan.


sailing raven with foils

Η Baltic Yachts ανέφερε την "εντυπωσιακή αξιοπιστία" του sloop, φτάνοντας σταθερές ταχύτητες στους υψηλούς 20 κόμβους κατά τη διάρκεια 10 συνεχόμενων ημερών πλεύσης με το πλήρωμά της (με επικεφαλής τον Klabbe Nylöf).

Το επαναστατικό σε αυτό το σούπερ γιοτ είναι ότι είναι το πρώτο ιστιοπλοϊκό γιοτ του μεγέθους και του τύπου του που χρησιμοποίησε υδροπτέρυγα τοποθετημένα σε ρυθμιζόμενους πλευρικούς βραχίονες για να υποστηρίξουν ένα υψηλό ποσοστό του κλισης του.


ιστιοπλοϊκό γιοτ Raven

Η ολοκλήρωση της διετούς περιόδου κατασκευής και δοκιμών του Raven αποτελεί απόδειξη της τεχνογνωσίας και της αφοσίωσης της ομάδας της Baltic Yachts, η οποία ανέλαβε ένα εξαντλητικό πρόγραμμα εξοικονόμησης βάρους και ενσωμάτωσε προηγμένα σύνθετα εξαρτήματα ανθρακόνημα στη δομή του γιοτ για να επιτύχει τη βέλτιστη απόδοση. Το αποτέλεσμα είναι ένα εκπληκτικό παράδειγμα εσωτερικής διακόσμησης και ένα επαναστατικό ιστιοπλοϊκό σκάφος που σίγουρα θα τραβήξει τα βλέμματα στον κόσμο του γιοτ.


sailing yacht raven

Οι υδραυλικά χειριζόμενοι πλευρικοί βραχίονες του γιοτ είναι εφοδιασμένοι με υδροπτέρυγα σχήματος Τ, προσαρμοσμένες ώστε να υποστηρίζουν περίπου το 60 τοις εκατό της μετατόπισης του γιοτ με ταχύτητα. Αν και το Raven είναι εφοδιασμένο με μια σταθερή καρίνα, χωρίς τα υδροπτέρυγα του χρειάζεται τη βοήθεια του νερού για να διατηρήσει τη σταθερότητα κατά την ιστιοπλοΐα.


cockpit saling yacht

Επίσης πρωτοποριακός είναι ο σχεδιασμός του cockpit που μοιάζει με μικρή φωλιά πουλιών και κρατάει τους επισκέπτες μακριά από τον χώρο ιστιοπλοΐας και είναι εφοδιασμένο με ένα αναδιπλωμένο hard bimini. Το πιλοτήριο μπορεί επίσης να μετατραπεί σε ένα ημι-σκεπασμένο καθιστικό με σκληρή οροφή, χάρη στο μπροστινό τμήμα σε στυλ αχιβάδας.


το κεντρικό σαλόνι του σουπερ γιοτ Raven

Tο επίκεντρο της προσοχής εστιάστηκε εξίσου στην εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση του γιοτ και στην ιδέα και το στυλ του εσωτερικού, που δημιουργήθηκε από τον Jarkko Jämsén και την ομάδα του.


οι σωληνωσεις στο εσωτερικο

Ο Jarkko περιγράφει τη σχεδιαστική ιδέα ως «ολιστική» καθώς το εξωτερικό και το εσωτερικό του γιοτ έχουν σχεδιαστεί για να σχηματίζουν μια συνεκτική οντότητα. Η δομή του σκάφους παραμένει εκτεθειμένη στο εσωτερικό και γίνεται μέρος της σχεδιαστικής άσκησης. «Ό,τι δεν είναι συνήθως ορατό εμφανίζεται τώρα», λέει ο Jarkko. «Υπάρχει μια επιθετική, βάναυση πλευρά σε ορισμένα σχέδια, όπως η ίδια η δομή από ανθρακονήματα, τα συστήματα, η καλωδίωση και οι σωληνώσεις, με ένα λεπτό στρώμα πολυτέλειας ενδιάμεσα», συνέχισε.

Ο οικονομικός σχεδιασμός του Raven επεκτείνεται ακόμη και στις πόρτες ντους, οι οποίες έχουν μειωθεί από 13,5 κιλά ανά τετραγωνικό μέτρο σε μόλις 2,3 κιλά ανά τετραγωνικό μέτρο. Για τον ίδιο σκοπό, ορισμένα προσαρμοσμένα εξαρτήματα έχουν εκτυπωθεί εσωτερικά με τρισδιάστατη εκτύπωση, συμπεριλαμβανομένων των κλιπ που συγκρατούν το σωληνωτό πλαίσιο υποδοχής από άνθρακα στη θέση του.


sailing yacht Raven

Το Raven θα τροφοδοτείται από δύο γεννήτριες Yanmar και έναν ελβετικό ηλεκτροκινητήρα Phi-Power AG. Το σύστημα μετάδοσης κίνησης συμπληρώνεται από μια αναδιπλούμενη προπέλα σχεδιασμένη με λεπίδες άνθρακα.Πηγη:https://www.balticyachts.fi/,https://yachtemoceans.com/,https://www.boatinternational.com/


Comments


bottom of page