top of page
  • Εικόνα συγγραφέαBoating-greece

Ferretti Yachts InFYnito 90, διαδρομή προς την βιωσιμότητα

Έγινε ενημέρωση: 15 Νοε 2023


ferretti yachts infynito 90

Το νέο Ferretti Yachts Infynito 90 είναι το πρώτο μοντέλο στη σειρά Infynito, το οποίο ορίζεται από την υπογραφή του "Further than you can Sea" που εκφράζει τέλεια τα καθοριστικά χαρακτηριστικά του γιοτ: εστίαση στο περιβάλλον, εκτεταμένη προσαρμογή, πρωτοφανείς καινοτομίες διάταξης και οπτική συνέχεια μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.


infunyti ferretti 90

Παρουσιάστηκε στο τελευταίο Φεστιβάλ Yachting των Καννών, το γιοτ είναι εμπνευσμένο από σκάφη explorer και έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει μεγάλες αποστάσεις με απόλυτη άνεση. Με συνολικό μήκος 26,97 μέτρα (88 πόδια 6 ίντσες) και μέγιστη καρύνα 7,33 μέτρα (24 πόδια 1 ίντσες), το Ferretti Yachts INFYNITO 90 είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Strategic Product Committee με επικεφαλής τον Piero Ferrari και του τμήματος μηχανικών της Ferretti Group, με εξωτερικό σχεδιασμό του αρχιτέκτονα Filippo Salvetti και εσωτερικούς χώρους από την Ideaeitalia.

Το όνομα παίζει με τα αρχικά του FY των Ferretti Yachts, ενώ επίσης περιλαμβάνει την λεξη «άπειρο», καθώς «συνδέει το σκάφος με τον ορίζοντα όσο ποτέ άλλοτε», σύμφωνα με το ναυπηγείο.

ferretti 90 infunyto

Το νέο μοντέλο Ferretti Yachts φέρνει στην αγορά το F.S.E.A του Ομίλου. τεχνολογίας (Ferretti Sustainable Enhanced Architecture), ένα πακέτο φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων πλεύσης Ένα από τα πιο σημαντικά είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα που αποθηκεύει την ηλιακή ενέργεια που συλλέγεται από φωτοβολταϊκά πάνελ που είναι εγκατεστημένα στην υπερκατασκευή του γιοτ σε μια μονάδα ενέργειας που αποτελείται από μπαταρίες λιθίου, οι οποίες παρέχουν οκτώ ώρες αυτονομίας αρόδο σε λειτουργία μηδενικής εκπομπής και μηδενικού θορύβου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη χρήση οικολογικών υλικών, όπως φυσικά και μπαμπού υφάσματα, αναγεννημένο δέρμα και ανακυκλώσιμα υλικά, οικολογικά χρώματα με βάση το νερό και lamellar teak με πιστοποίηση FSC 5 που χρησιμοποιούνται σε όλους τους εξωτερικούς χώρους.


ferretti infunyto 90 bow

Το επίκεντρο όλης αυτής της καινοτομίας στο INFYNITO 90 είναι η πρωτοποριακή All-Season Terrace στην πλώρη. Είναι εξοπλισμένη με τζακούζι που περιβάλλεται από καναπέδες. Προστατευμένη από μια ανωδομή που παρέχει προστασία σε όλες τις καιρικές συνθήκες και απόλυτη ιδιωτικότητα, η βεράντα είναι ένας άνετος ιδιωτικός χώρος μπροστά που μπορεί να τοποθετηθεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη. Αυτό είναι επίσης το πρώτο μοντέλο Ferretti Yachts που διαθέτει skylounge πλήρως περιτριγυρισμένο από παράθυρα, με άμεση πρόσβαση στο πιλοτήριο του επάνω καταστρώματος.


ferretti infynito 90

Εναλλακτικά, ο ιδιοκτήτης μπορεί να επιλέξει ένα πανοραμικό κοκτέιλ μπαρ με πάγκο και τέσσερις καρέκλες μπαρ ή εναλλακτικά μια σειρά από άνετες ξαπλώστρες. Τα ηλεκτρικά κρυφά παράθυρα μπορούν να τοποθετηθούν σε όλες τις διαμορφώσεις για τη σύνδεση της βεράντας με τον γειτονικό εσωτερικό χώρο.

Η μπροστινή βεράντα έχει ένα στεγασμένο κεντρικό τμήμα με κάλυμμα μπιμίνι, διαθέσιμο τόσο σε σταθερή έκδοση όσο και με ανακλινόμενες γυάλινες περσίδες.


ferretti yachts infynito 90

Το InFYnito 90 χαρακτηρίζεται από κορυφαία χρήση χώρου στην κατηγορία του, με 100 τετραγωνικά μέτρα εξωτερικού χώρου που ισοδυναμεί με σχεδόν 50 τοις εκατό περισσότερο από τον μέσο όρο της κατηγορίας. Άλλα 140 τετραγωνικά μέτρα προορίζονται για εσωτερικούς χώρους διαβίωσης, που είναι 25 τοις εκατό περισσότερα από συγκρίσιμα γιοτ, σύμφωνα με το ναυπηγείο. Αυτό είναι επίσης το πρώτο μοντέλο Ferretti Yachts που διαθέτει skylounge πλήρως περιτριγυρισμένο από παράθυρα, με άμεση πρόσβαση στο πιλοτήριο του επάνω καταστρώματος.


Το κάτω κατάστρωμα μπορεί να προσφέρει έως και τέσσερις διπλές καμπίνες (master, VIP και δύο δίδυμες), όλες με ιδιωτικό μπάνιο και φιλοξενούν συνολικά οκτώ επισκέπτες – ή 10, εάν το κύριο κατάστρωμα έχει διαμορφωθεί με την κύρια καμπίνα στην πλώρη. Οι εσωτερικοί χώροι είναι έργο της Ideaeitalia, με το στούντιο να χρησιμοποιεί ένα μείγμα απαλών γραμμών και ήρεμων τόνων για να εκπληρώσει την πρόταση για μια "ισορροπημένη, ζεστή και εκλεπτυσμένη" ατμόσφαιρα, που μοιάζει σαν προέκταση του σπιτιού.


ferretti infinyto 90

Το INFYNITO 90 μπορεί να τροφοδοτηθεί από δύο κινητήρες MAN V12 1550 mhp (τελική ταχύτητα 20 kn - ταχύτητα πλεύσης 15 kn) ή δύο κινητήρες MAN V12 1800 mhp (τελική ταχύτητα 22 kn - ταχύτητα πλεύσης 17 kn).


Η γάστρα γρήγορης μετατόπισης έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει την καλύτερη απόδοση, με τα χαρακτηριστικά ενός σκάφους με τελική ταχύτητα άνω των 20 κόμβων, καθώς και απαράμιλλη οικονομική απόδοση στη λειτουργία πλεύσης στους 10 κόμβους. Χάρη στον μοναδικό σχεδιασμό της γάστρας, το γιοτ έχει αυτονομία έως και 1.400 ναυτικών μιλίων με οικονομική ταχύτητα πλεύσης 10 κόμβων για μέγιστη απόδοση

Comments


bottom of page