top of page
  • Εικόνα συγγραφέαMagda Kardamiliotou

Dilbar ένα από τα μεγαλύτερα superyacht του κόσμου!!


super yacht boatinggreece

Το Dilbar είναι το μεγαλύτερο μηχανοκίνητο γιοτ στον κόσμο σε ολική χωρητικότητα! Είναι ένα από τα πιο περίπλοκα και προκλητικά γιοτ που κατασκευάστηκαν ποτέ, τόσο σε διαστάσεις όσο και σε τεχνολογία. Με 15.917 τόνους, το superyacht μήκους 156 μέτρων διαθέτει χώρους ψυχαγωγίας και αναψυχής που δεν έχουν ξαναδεί σε γιοτ.


super yacht at the sunset boatinggreece

Από το 2022, το Dilbar είναι το έκτο μεγαλύτερο σε μήκος γιοτ στον κόσμο.

Κατασκευάστηκε από τη Lürssen, ένα γερμανικό ναυπηγείο, και σχεδιάστηκε από τον Άγγλο σχεδιαστή γιοτ Andrew Winch στο εσωτερικό, ενώ η Espen Øino International σχεδίασε το εξωτερικό. Οι σχεδιαστές έχουν δηλώσει ότι ήταν ένα από τα πιο απαιτητικά γιοτ που έχουν κατασκευάσει ποτέ χάρη στο μέγεθος και όλων των στοιχείων της κατασκευής, συμπεριλαμβανομένων των αποκλειστικών πολυτελών υλικών.


super yacht boatinggreece

Χρειάστηκαν σχεδόν τέσσερα χρόνια για να κατασκευαστεί το γιοτ. Πάνω από 680 μίλια καλωδίου και καλωδίωσης χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή για να διασφαλιστεί η παροχή ρεύματος σε όλες τις γωνίες του σκάφους. Ο ιδιοκτήτης του γιοτ το είχε νηολογήσει στα νησιά Κέιμαν.

Το Dilbar διαθέτει χαλύβδινη γάστρα και υπερκατασκευή αλουμινίου.


super yacht boatinggreece

Το γιοτ Dilbar κυκλοφόρησε το 2016 και ανήκει στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Alisher Usmanov, πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. Ο Ρώσος ολιγάρχης, έγινε δισεκατομμυριούχος μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης στις βιομηχανίες μετάλλων και εξόρυξης. Από τότε ασχολήθηκε με τις επικοινωνίες, τις εκδόσεις και πολλά άλλα. Αυτή τη στιγμή είναι ένας από τους 100 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Το όνομα Dilbar σημαίνει αγαπημένη και βαπτίστηκε έτσι προς τιμή της μητέρας του ιδιοκτήτη που είναι και το όνομά της.

Μπορεί να φιλοξενήσει άνετα έως και 36 επισκέπτες στις ευρύχωρες και πολυτελείς καμπίνες του. Στο γιοτ επίσης υπάρχει πρόβλεψη για πλήρωμα 96 ατόμων έτσι ώστε να διασφαλίζεται το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης εν πλω και η προσοχή στη λεπτομέρεια για όλους τους επιβαίνοντες σύμφωνα με τις επιθυμίες του ιδιοκτήτη.


cabin of a superyacht boatinggreece

interior of a super yacht boatinggreece

Τα 3800 τμ πολυτέλειας που απαρτίζουν το εσωτερικό του yacht που μπορούν να γίνουν και περισσότερα λόγω των αναδιπλούμενων μπαλκονιών. Όσον αφορά τις πολυτελείς ανέσεις, το Dilbar έχει μερικές ασυνήθιστες. Εκτός από τη γιγάντια πισίνα που είναι η μεγαλύτερη που υπάρχει σε σκάφος, υπάρχει ακόμη και ένας ολόκληρος κήπος. Το γρασίδι του κήπου είναι μια ποικιλία που έχει σχεδιαστεί για να αντέχει σε αλμυρό αέρα και όλα τα φυτά είναι εγγενή στις περιοχές της Ευρώπης στις οποίες ταξιδεύει το Dilbar, ώστε να αποφεύγει τις κυρώσεις για τη μεταφορά ξένων φυτών από τη μια χώρα στην άλλη.


swimming pool of a superyacht boatinggreece

Υπάρχουν πάνω από 1.000 ειδικά κατασκευασμένα μαξιλάρια στο πλοίο, το καθένα σχεδιασμένο για να ταιριάζει με το εσωτερικό των δωματίων για τα οποία σχεδιάστηκαν. Οι τόνοι σε πολλά σημεία είναι μπρονζέ και ανοιχτό ιβουάρ. Λέγεται ότι πολλά υλικά ήταν σπάνια ή πολυτελή αντικείμενα, αλλά οι πολλές λεπτομέρειες για το τι συνέβη στη συνολική εσωτερική διακόσμηση έχουν κρατηθεί ως επί το πλείστον κρυφές.


dinning room of a superyacht boatinggreece


interior of a yacht boatinggreece

Ενώ πολλά πια σούπερ γιοτ έχουν ένα ελικοδρόμιο , το Dilbar διαθέτει δύο από αυτά. Το ένα βρίσκεται κοντά στην πλώρη, ενώ το δεύτερο είναι πιο κοντά στο πίσω μέρος της flybridge στο πάνω κατάστρωμα.

Πολλά superyachts έχουν tender για τους επισκέπτες και το Dilbar δεν διαφέρει όπως έχουμε δει. Ωστόσο, μια σημαντική διαφορά είναι ότι το Dilbar έχει επίσης tender AirBus. Αυτό είναι ένα μεγάλο ειδικά διαμορφωμένο ελικόπτερο, αξίας 20 εκατομμυρίων δολαρίων, με χώρο για 7 επιβάτες. Το εσωτερικό είναι σχεδιασμένο με καθιστικό lounge. Υπάρχει ένα μπροστινό σαλόνι που μπορεί να φιλοξενήσει 4 επιβάτες και στον καναπέ-καθιστικό μπορούν να καθίσουν άλλοι τρεις επιβάτες.


superyacht at night boatinggreece

Υπάρχει ένα beach deck στο σκάφος, καθώς και ένας πλωτός κολπίσκος παρατήρησης για τους επισκέπτες. Υπάρχουν όπως είναι αναμενόμενο και γυμναστήριο, σπα, σάουνα και ότι άλλο χρειάζεται για μια πολυτελή διαβίωση εν πλω.

Το Dilbar είναι πραγματικά ένα υπερπολυτελές και εντυπωσιακό superyacht και ένα στολίδι στη θάλασσα!


Comments


bottom of page