top of page
  • Εικόνα συγγραφέαBoating-greece

Concept yachts που ξεχώρισαν το 2023


concept yachts for 2023

Tο 2023 είχε μια ποικιλία από μοναδικές ιδέες για superyacht, κατασκευασμένες από μερικά από τα πιο δημιουργικά μυαλά της βιομηχανίας. Ριζικά εξωτερικά προφίλ, πολυτελείς ανέσεις επί του σκάφους και βιώσιμες λύσεις είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που ενσωματώνονται σε αυτές τις ιδέες.

Ας δούμε μερικά από αυτά που ξεχώρισαν:


Το φουτουριστικό concept catamaran 80m Decadence:


 το φουτουριστικό concept catamaran 80m Decadence

Το διάσημο βρετανικό στούντιο σχεδιασμού Andy Waugh Yacht Design παρουσίασε μια καινοτόμο ιδέα καταμαράν 80 μέτρων που ονομάζεται Decadence.Εμπνευσμένο από τις τεχνολογικές προόδους που σημειώθηκαν στις αυτοκινητοβιομηχανίες και τις αεροναυπηγικές βιομηχανίες της δεκαετίας του1920, ο σχεδιασμός στοχεύει να συλλάβει την ουσία εκείνης της εποχής, ωθώντας παράλληλα τα όρια του σύγχρονου σχεδιασμού και μηχανικής.


Το "ιπτάμενο" γιοτ Plectrum


Το "ιπτάμενο" γιοτ Plectrum

Ένα πρωτότυπο γιοτ μήκους 74 μέτρων που ονομάζεται Plectrum αποκαλύφθηκε από το ιταλικό στούντιο Lazzarini Design Studio .

Το σχέδιο εμπνέεται από τα πιο σύγχρονα ιστιοφόρα America's Cup - συγκεκριμένα το σχέδιο Luna Rossa - και αποτελεί μεγαλύτερο παράδειγμα τεχνολογίας foiling που εγκαθίσταται σε γιοτ. Το εξαιρετικά ελαφρύ γιοτ μπορεί να φτάσει σε εκτιμώμενη τελική ταχύτητα 75 κόμβων και η κατασκευή του αποτελείται εξ ολοκλήρου από άνθρακα.


Natural Selection-Dunes: Η ιδέα της Feadship εμπνευσμένη από τη φύσηNatural Selection-Dunes: Η ιδέα της Feadship εμπνευσμένη από τη φύση

Στο Monaco Yacht Show 2023 έκανε το ντεμπούτο το δωδέκατο πρωτοποριακό Concept Design της Feadship, ένα συναρπαστικό 83 μέτρων yacht με σημαντικά μειωμένες ενεργειακές ανάγκες. Οι ρέουσες γραμμές από το Studio De Voogt αντικατοπτρίζουν το ομώνυμο της ιδέας… Αμμόλοφους, ενώ το ιστίο και η πρύμνη προσθέτουν έναν αέρα μυστηρίου στα οργανικά σχήματα της υπερκατασκευής. Είναι αυτό που δεν φαίνεται, ωστόσο, που θέτει αυτήν την ιδέα στην πρώτη γραμμή της βιωσιμότητας.


Το εντυπωσιακό Domus- το πρώτο trimaran μηδενικών εκπομπών


Το εντυπωσιακό Domus- το πρώτο trimaran μηδενικών εκπομπών

Τα στούντιο σχεδιασμού γιοτ Van Geest Design και Rob Doyle Design έχουν επινοήσει μια ιδέα trimaran που στοχεύει να είναι "το πρώτο με πραγματικά μηδενικές εκπομπές γιοτ άνω των 750 τόνων".

Το megayacht Domus θα τροφοδοτείται από έναν συνδυασμό κυψελών καυσίμου υδρογόνου, υδροηλεκτρικής παραγωγής – τη δημιουργία ενέργειας μέσω της ιστιοπλοΐας – και ηλιακής ενέργειας.


Nautilus:Το υποβρύχιο Superyacht μπορεί να λειτουργήσει ως σκάφος ή ως υποβρύχιο


Nautilus:Το υποβρύχιο Superyacht μπορεί να λειτουργήσει ως σκάφος ή ως υποβρύχιο

Ένας Ολλανδός κατασκευαστής υποβρυχίων U-Boat Worx παρουσίασε την εσωτερική σχεδίαση για το Nautilus Yacht Submarine, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με μια παγκοσμίου φήμης εταιρεία σχεδιασμού, την Officina Armare. Αυτό το σκάφος είναι ο τέλειος συνδυασμός πολυτέλειας και τεχνολογίας, που χρησιμεύει τόσο ως ιδιωτικό γιοτ όσο και ως ένα πλήρως λειτουργικό υποβρύχιο. Με δυνατότητα κατάδυσης έως και 150 μέτρων και κάλυψης εμβέλειας 3.200 ναυτικών μιλίων, το Nautilus Yacht Submarine έχει σχεδιαστεί για να εξερευνά τους πιο αποκλειστικούς και απομακρυσμένους προορισμούς στη Γη.


Το "αόρατο" superyacht Pegasus. Το πρώτο 3D -printed σκάφος στον κόσμο


Το "αόρατο" superyacht Pegasus. Το πρώτο 3D -printed σκάφος στον κόσμο

Το Project Pegasus παρουσιάστηκε από τον Jozeph Forakis σε συνεργασία με τους Lateral Naval Architects ως το πρώτο 3D-printed superyacht στον κόσμο. To Project Pegasus μήκους 88μέτρων με τα αντανακλαστικά "ηλιακά φτερά" είναι  υβριδικό ηλιακό-ηλεκτρικό / με υδρογόνο και με μηδενικές εκπομπές και άπειρο εύρος.


Το φουτουριστικό γιοτ σχεδιάστηκε σε παραλία στο Κουφονήσι, Ελλάδα. Ο Jozeph εμπνεύστηκε να δημιουργήσει ένα γιοτ όσο το δυνατόν πιο κοντά στη θάλασσα και τη φύση, φτιαγμένο από σύννεφα που επιπλέουν πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, γίνεται ουσιαστικά αόρατο. Η επιθυμία του σχεδιαστή να επιτευχθεί το "αόρατο" ήταν που τον οδήγησε να αναπτύξει ένα αληθινό γιοτ μηδενικών εκπομπών που είναι αόρατο τόσο στο σχεδιασμό όσο και στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του.Η Meyer Yachts Παρουσιάζει μια επαναστατική ιδέα συνδυασμού ενός superyacht και μιας πλωτής βίλας


Η Meyer Yachts Παρουσιάζει μια επαναστατική ιδέα συνδυασμού ενός superyacht και μιας πλωτής βίλας

Η Meyer Yachts αποκάλυψε το νέο της καινοτόμο concept superyacht THREE05. Η ιδέα του γιοτ ακολουθεί το ONE50 και το TWO10 και θα χρησιμεύσει ως συνδυασμός ενός superyacht 125 μέτρων και μιας πλωτής βίλας 180 μέτρων. Ο Όμιλος Meyer έχει συνδυάσει τα δύο επιχειρηματικά του τμήματα Meyer Yachts και Meyer Floating Solutions για να φανταστεί το νέο έργο.


Tο Most Valuable Yacht ιστιοφόρο καταμαράν αποτελεί πρότυπο οικολογικής καινοτομίας


Tο Most Valuable Yacht ιστιοφόρο καταμαράν αποτελεί πρότυπο οικολογικής καινοτομίας

Η DRIFT Energy και η Shadowcat συνεργάζονται για την κυκλοφορία του Most Valuable Yacht (MVY) – ενός ενεργειακού σκάφους κλάσης 58 m megawatt, το οποίο ανακοινώθηκε στο Monaco Yacht Show 2023. Από τότε, το ενδιαφέρον για το έργο ήταν άνευ προηγουμένου, σύμφωνα με τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της DRIFT Energy, Ben Medland, και τη Διευθύντρια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Shadowcat, Jennifer Smith.
Comments


bottom of page