top of page
  • Εικόνα συγγραφέαBoating-greece

Boat of the week: Kenshō, τo 75μ. super yacht με τον επαναστατικό σχεδιασμό

Έγινε ενημέρωση: 16 Νοε 2023


kensho super yacht

Το Kenshō δεν έχει μόνο ένα ασυνήθιστο εξωτερικό, αλλά το εσωτερικό είναι μια αλλαγή στα πιο παραδοσιακά σχέδια γιοτ.

Το Kenshō είναι ένα μηχανοκίνητο γιοτ με συνολικό μήκος 75,18 m. Κατασκευαστής του γιοτ είναι η Admiral από την Ιταλία, που καθέλκυσε το Kenshō το 2022.

Το όνομά του προέρχεται από τον ιαπωνικό όρο της ταύτισης με τη φύση. Το «Kenshō» διαθέτει μια ανακλαστική τιρκουάζ γάστρα και κομψές εξωτερικές γραμμές με την υπογραφή των Azure Yacht Design και Archineers Berlin.


kensho super yacht

Για τους σχεδιαστές του Kenshō πολλά βασικά χαρακτηριστικά των σουπερ γιοτ δεν είχαν νόημα. Γιατί χρειαζόμαστε τη γέφυρα στο πάνω κατάστρωμα και τις μηχανές στο μέσο του πλοίου στο κάτω; Ήταν ερωτήσεις στις οποίες οι σχεδιαστές προσπάθησαν να απαντήσουν και οι λύσεις που ακολούθησαν μπόρεσαν να ωθήσουν το σχεδιασμό του γιοτ σε μια νέα κατεύθυνση.


kensho yacht boating greece

Μπαίνοντας στο Kenshō από την πρύμνη, η πρώτη σημαντική διαφορά είναι προφανής. Πέντε από τις συνολικά οκτώ σουίτες επισκεπτών (που φιλοξενούν 12 ιδιοκτήτες και τους καλεσμένους τους καθώς και τέσσερις από το προσωπικό) οδηγούνται από έναν μακρύ διάδρομο δίπλα στο Beach Club του κάτω καταστρώματος - όπου συνήθως βρίσκονται οι μηχανές και τα yacht toys. Η ομάδα σχεδιασμού δημιούργησε ένα ειδικά διαμορφωμένο κατάστρωμα κάτω από αυτό για να στεγάσει τους κινητήρες και μετέφερε το γκαράζ των tenders στο μπροστινό μέρος του σκάφους. Αυτή η διάταξη παρέχει στους επισκέπτες άμεση πρόσβαση στην ύπαιθρο με θέα στην πισίνα στο επίπεδο της θάλασσας με γυάλινη επένδυση. Δύο επιπλέον δίδυμες καμπίνες για το προσωπικό του ιδιοκτήτη βρίσκονται επίσης στο κάτω κατάστρωμα, όπως και το γυμναστήριο. Δύο καμπίνες μεγέθους VIP βρίσκονται στο κεντρικό κατάστρωμα πάνω.


Εσωτερικοί χώροι

Με την εμπειρία τους και τον νεανικό ενθουσιασμό με φρέσκια ματιά, ο Patrick Jouin και ο Sanjit Manku (Agence Jouin Manku) προσέγγισαν τον σχεδιασμό των εσωτερικών χώρων του KENSHŌ θέτοντας ορισμένα θεμελιώδη ερωτήματα που αμφισβητούν τη ναυτική παράδοση.

Γενναιόδωρα ψηλά ταβάνια, πανοραμική θέα, έξυπνες και αρθρωτές διαμορφώσεις που προσαρμόζονται για να ενισχύσουν το χώρο, την οικειότητα και την άνεση. Ο φωτισμός, που επιμελήθηκε το «Voyons Voir - Lighting Design», αναδημιουργεί ένα απαλό περιβάλλον που θυμίζει τον φάρο που έδινε ελπίδα στους πλοηγούς του παρελθόντος που βρίσκονταν στη θάλασσα. Τα ευγενή υλικά μεταμορφώνονται έντεχνα σε στρογγυλεμένες και οργανικές μορφές. Teak, μάρμαρο, όνυχας, μετάξι, μαλλί, μπρούτζος και γυαλί - μια ποικίλη παλέτα υλικών που αναπτύσσεται σε μια βαθιά προσωπική και ποιητική έκφραση του σχεδιασμού.

advertismentΤο Admiral Kenshō είναι εξοπλισμένο με ένα καινοτόμο πετρελαιοηλεκτρικό σύστημα πρόωσης, με ηλεκτρικούς κινητήρες μόνιμου μαγνήτη που παρέχουν υψηλή απόδοση και ισχύ. Το σύστημα πρόωσης διαθέτει πέντε γεννήτριες μεταβλητής ταχύτητας, όλες με φίλτρα σωματιδίων ντίζελ (DPF) για βελτιστοποίηση της κατανάλωσης σε όλες τις ταχύτητες και δραστική μείωση των εκπομπών. Έχει 3 κινητήρες Caterpillar Inc και 2 κινητήρες Caterpillar Inc, που του δίνουν τελική ταχύτητα 15,4 kn.

Ο σχεδιασμός έχει αναπτυχθεί δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο περιβάλλον, σε συμμόρφωση με την σήμανση «ECO». Ακόμη και η γάστρα έχει κατασκευαστεί με σκοπό την ελαχιστοποίηση της αντίστασης, μέσω της χρήσης αζιμουθιακής πρόωσης και ανασυρόμενων σταθεροποιητών.

Ο όμιλος Italian Sea Group, παγκόσμιος χειριστής στον κλάδο των πολυτελών γιοτ, ανακοίνωσε ότι το M/Y 75m Admiral Kenshō κέρδισε στις κατηγορίες «Motor Yachts over 60m», «Interior design over 40m» και «Iya Bathroom» στο International Yacht & Aviation Awards 2023.Το εβδομαδιαίο κόστος ενοικίασης αυτού του mega yacht ξεκινάει από 900.000 ευρώ.


https://admiral-yachts.com/yacht/m-y-kensho/,https://theitalianseagroup.com/official-kensho-video-is-out-now/,https://y.co/yacht/kensho,https://yachtharbour.com/,https://robbreport.com/Comments


bottom of page