top of page
  • Εικόνα συγγραφέαBoating-greece

ART EXPLORER: Το μεγαλύτερο αλουμινένιο ιστιοπλοϊκό καταμαράν στον κόσμο. Ένα πλωτό μουσείο τέχνης.


ARTEXPLORER , catamaran, sailing , yacht , superyacht,news

Το ιστιοπλοϊκό καταμαράν Art Explorer κυκλοφόρησε από την The Italian Sea Group (TISG) από τις εγκαταστάσεις της Marina di Carrara. Το έργο σηματοδοτεί το πρώτο που κατασκευάζεται με την επωνυμία Perini Navi, έπειτα από απόκτηση της από την TISG στα τέλη του 2021.


Το σκάφος έκανε το ντεμπούτο του στο MonacoYacht Show 2023. Το μεγαλύτερο αλουμινένιο ιστιοπλοϊκό καταμαράν στον κόσμο με συνολικό μήκος 47 μέτρα, εξαιρετική δοκό 17,30 μέτρα και εντυπωσιακό σχέδιο πανιού εξ ολοκλήρου από άνθρακα με ιστό 55 μέτρων, το Art Explorer είναι ένα μοναδικό έργο αιχμής. Σχεδιασμένο (τόσο η ναυτική αρχιτεκτονική όσο και το εσωτερικό) από τον σχεδιαστή Axel De Beaufort. Είναι ένα πραγματικό πλωτό μουσείο, το πρώτο και μοναδικό στο είδος του.Το γιοτ θα χρησιμοποιηθεί ως πλωτή γκαλερί τέχνης που θα πραγματοποιήσει ένα διετές ταξίδι για να παρουσιάσει «καλλιτεχνικές εμπειρίες» στον κόσμο, σύμφωνα με την TISG. Η flybridge θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος για εικονικές εκθέσεις, εργαστήρια και συνέδρια, ενώ ο εσωτερικός κεντρικός χώρος θα στεγάσει την κεντρική γκαλερί που θα φιλοξενεί το 'Icons'. Μετά το διετές ταξίδι της, το γιοτ θα είναι διαθέσιμο για ιδιωτική ναύλωση γιοτ."Αυτό το έργο αναδεικνύει την ικανότητά μας να ηγεόμαστε στον τομέα των μεγάλων ιστιοπλοϊκών γιοτ και να είμαστε πρωτοπόροι σε λύσεις αιχμής που στοχεύουν στη σημαντική μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των γιοτ. Το Art Explorer είναι το αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης επένδυσής μας στη μελέτη και την έρευνα συστημάτων μείωσης των εκπομπών. συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και της υγείας των θαλασσών μας. Λίγο περισσότερο από ένα χρόνο μετά την απόκτηση της Perini Navi και την έναρξη του νέου στόλου «Genesis», το Italian Sea Group επιβεβαιώνει τη θέση της Perini Navi ως παγκόσμιου παίκτη στον κόσμο των μεγάλων ιστιοπλοϊκών γιοτ." σχολιάζει. Giovanni Costantino, Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος του The Italian Sea Group (TISG).

Art Explorer: ένα βιώσιμο superyacht


Στην οροφή του καταστρώματος, υπάρχουν 65 τετραγωνικά μέτρα ηλιακών συλλεκτών . Κατά συνέπεια, επιτρέπουν στιγμιαία παραγωγή 12 kW και συνολική ενεργειακή συσσώρευση άνω των 200 kW κάθε μέρα. Εκτός από αυτό το σύστημα, υπάρχει μια τράπεζα μπαταριών λιθίου . Θα επιτρέψουν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με μηδενικές εκπομπές για περισσότερες από 6 ώρες με πλήρες φορτίο. Το γιοτ έχει σημειογραφία «πράσινης» κατηγορίας . Όλα τα καυσαέρια διαθέτουν καταλυτικά φίλτρα για τη μείωση των εκπομπών και των σωματιδίων. Όλοι οι ελιγμοί μέσα και έξω από το λιμάνι, καθώς και σε προστατευμένες περιοχές, θα πραγματοποιούνται σε πλήρη ηλεκτρική λειτουργία .

Όπως όλα τα νέα γιοτ Perini Navi, το καταμαράν μπορεί να το διαχειριστεί ένα άτομο, χάρη στο πλήρως αυτοματοποιημένο σχέδιο πανιών του. Το ιστιοφόρο μπορεί εύκολα να πλεύσει με ταχύτητα 10 κόμβων ακόμα και σε συνθήκες πολύ χαμηλού ανέμου."Το Perini Navi Art Explorer είναι ένα καινοτόμο έργο σε τεχνικό, μηχανολογικό και ανθρώπινο επίπεδο. Αντιπροσωπεύει ένα άλλο σημαντικό ορόσημο που έγινε εφικτό από τη συνεχή επιδίωξή μας για στιλιστικές και τεχνολογικές εξελίξεις, καθώς και τον επαγγελματισμό ολόκληρης της ομάδας πίσω από το έργο", προσθέτει ο Costantino.


ΠΗΓΕΣ:


Comments


bottom of page