top of page
  • Εικόνα συγγραφέαBoating-greece

Aqua, ένα super yacht υδρογόνου από το μέλλον!


mega yacht aqua boatinggreece

Αν και είναι μια σχεδιαστική ιδέα αυτή τη στιγμή, και δεν ξέρουμε ακόμα πότε θα υλοποιηθεί, σύμφωνα με τον Sinot, ο πρωτοποριακός σχεδιασμός «προϊδεάζει ξεκάθαρα πως θα είναι τα superyachts του αύριο».

Το πρώτο σούπερ yacht στον κόσμο που κινείται με υδρογόνο θα μπορούσε να πλέει στη θάλασσα στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον. Η ολλανδική εταιρεία σχεδιασμού γιοτ Sinot αποκάλυψε ένα μοντέλο για μια πρωτοποριακή ιδέα που φαίνεται έτοιμη να ωθήσει τη βιομηχανία superyacht σε μια πιο φιλική προς το περιβάλλον κατεύθυνση. Δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Lateral Naval Architects, θα έχει μήκος 112 μέτρα και θα τροφοδοτείται εξ ολοκλήρου από υγρό υδρογόνο και τεχνολογία κυψελών καυσίμου – που ουσιαστικά σημαίνει ότι το νερό θα είναι η μόνη εκπομπή του.


mega yacht aqua boatinggreece

Η πρόωση του βασίζεται στη χρήση υγροποιημένου υδρογόνου, το οποίο αποθηκεύεται στους -253 βαθμούς C σε δύο απομονωμένες δεξαμενές 28 τόνων υπό κενό αέρος.

Το αποτέλεσμα είναι να έχει τελική ταχύτητα 17 κόμβων, ταχύτητα πλεύσης 10-12 κόμβων και εμβέλεια 3750 ναυτικών μιλίων.

mega yacht aqua boatinggreece

Χρειάστηκαν 5 μήνες στους σχεδιαστές για να οραματιστούν το εξωτερικό και το εσωτερικό του yacht που είναι όχι μόνο πρωτοποριακό στην τεχνολογία αλλά και στο design.

Διαθέτει 5 καταστρώματα, μια εντυπωσιακή εσωτερική σκάλα, spa, hydro massage, yoga space και όλες τις ανέσεις ενός mega yacht.

mega yacht aqua boatinggreece

Το εξωτερικό styling είναι εμπνευσμένο από τα 'swells των ωκεανών' Η μεγάλη σκάλα εκτείνεται από την πλατφόρμα κολύμβησης του κάτω καταστρώματος μέχρι το κύριο κατάστρωμα πίσω, όπου οι επισκέπτες θα απολαύσουν έναν απαλό καταρράκτη που ρέει από την τεράστια κεντρική πισίνα.


Οι ξαπλώστρες τοποθετούνται και στις δύο πλευρές στον ήλιο, ενώ το σκιερό τμήμα διαθέτει άφθονα καθιστικά και υπαίθριους χώρους τραπεζαρίας για τη φιλοξενία μεγάλων εκδηλώσεων. Για το σκοπό αυτό, το επάνω κατάστρωμα χρησιμοποιεί όλο τον εκτεταμένο εξωτερικό χώρο για φαγητό στο ύπαιθρο και αβίαστη υπαίθρια χαλάρωση, καθώς υπάρχει και διάταξη κινηματογράφου για ταινίες κάτω από τα αστέρια και μπολ με φωτιές για ακόμα πιο όμορφη ατμόσφαιρα.

mega yacht aqua boatinggreece
mega yacht aqua boatinggreece

Εντυπωσιακό είναι και το παρατηρητήριο στο υψηλότερο σημείο του yacht με υπέροχη θέα από ψηλά σε όλο τον ορίζοντα!

Υπάρχει στο επάνω κατάστρωμα προς τα εμπρός ένα ανοιχτό περίπτερο του ιδιοκτήτη που επωφελείται από παράθυρα πλήρους ύψους και στις δύο πλευρές του δωματίου, εκτός από έναν τεράστιο κυκλικό φεγγίτη. Το δωμάτιο περιλαμβάνει χώρο γραφείου, ανάκλιντρο, πιάνο με ουρά, ξαπλώστρες και καθιστικό με πολύχρωμα έργα τέχνης στους τοίχους και γλυπτά που βρίσκονται στο κέντρο του δωματίου κάτω από τον φεγγίτη.

Το yacht μπορεί να φιλοξενήσει έως 14 άτομα σε 7 καμπίνες με ιδιωτικό μπάνιο: 1 σουίτα ιδιοκτητών, 2 VIP καμπίνες και 4 επιπλέον καμπίνες επισκεπτών. Το διαμέρισμα των ιδιοκτητών τοποθετείται στο επάνω κατάστρωμα προς τα εμπρός με ένα δικό του μπάνιο με δύο νεροχύτες και ντους και μια κεντρική μπανιέρα. Ένα μαύρο γυαλιστερό μαρμάρινο δάπεδο, οι τοίχοι από μάρμαρο σε κρεμ χρώμα και τα παράθυρα σε όλο το ύψος με περσίδες δημιουργούν ένα διαχρονικό και ευρύχωρο περιβάλλον που συνδέεται με τη θάλασσα.


mega yacht aqua boatinggreece

Οι καμπίνες VIP βρίσκονται κοντά στο beach club στο κάτω κατάστρωμα και καθεμία επωφελείται από το τεράστιο παράθυρο που εκτείνεται κατά μήκος της πλευράς της γάστρας. Σε αυτό το κατάστρωμα υπάρχουν επίσης τέσσερις ακόμη μεγάλες καμπίνες επισκεπτών. Το επαγγελματικό πλήρωμα των 31 ατόμων φιλοξενείται στο κάτω κατάστρωμα σε καμπίνες υψηλής ποιότητας με ιδιωτικό μπάνιο.

mega yacht aqua boatinggreece

Ένα πραγματικό yacht από το μέλλον και τεχνολογικά και από άποψη σχεδιασμού που περιμένουμε να πλεύσει γρήγορα στις θάλασσες!!


mega yacht aqua boatinggreece
Comentarios


bottom of page