top of page
  • Εικόνα συγγραφέαBoating-greece

Το Navier's N30, το ηλεκτρικό σκάφος υδροπτέρυγων που "πετάει"


Navier , N30 , boating , yacht , yachting , boatingreece


Το Navier είναι μια startup της Silicon Valley που αναπτύσσει τεχνολογία για να αυξήσει την απόδοση των μικρών μηχανοκίνητων σκαφών κατά 90%, διασφαλίζοντας παράλληλα μηδενικές εκπομπές ρύπων και ανώτερη απόδοση οδήγησης. Η Navier παράγει περιορισμένο αριθμό σκαφών τον πρώτο χρόνο της στο πλαίσιο του προγράμματος Pioneer. Καθώς η startup επικεντρώνεται στην ανάπτυξη τεχνολογίας για το Navier 30, θέλησε να συνεργαστεί με ένα καινοτόμο και ικανό ναυπηγείο. Το Lyman-Morse είναι ένα από τα λίγα ναυπηγεία στις Ηνωμένες Πολιτείες που έχει εμπειρία να δουλεύει με σκάφη υψηλής τεχνολογίας, κατασκευασμένα από συνθέσεις άνθρακα. Ως μπόνους, η τοποθεσία του ναυπηγείου, το Maine, είναι ένας ανερχόμενος τεχνολογικός κόμβος με ισχυρή κληρονομιά ναυπήγησης σκαφών.

«Αυτό που με έχει ενθουσιάσει – και όλους εμάς στη Lyman-Morse – για τη συνεργασία με τη Navier είναι ότι αναπτύσσουμε κάτι που είναι αιχμής και βέβαιο ότι θα είναι το μέλλον του yachting σε αυτόν τον τύπο αγοράς», σχολίασε ο Πρόεδρος και Ιδιοκτήτης του Lyman-Morse, Drew Lyman . «Η κατασκευή ενός πλήρους ηλεκτρικού σκάφους από ανθρακονήματα ταιριάζει πολύ με αυτό που κάνουμε στη Lyman-Morse, συν το ότι είναι το ονειρικό έργο ενός ναυπηγού. Εμείς [Lyman-Morse] δημιουργήσαμε μια φήμη για τα όμορφα κατασκευασμένα σκάφη και είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για την ικανότητά μας να εφαρμόζουμε προηγμένα συστήματα και τεχνολογία. Αυτό ακριβώς ενσαρκώνει το έργο Navier!».

Navier , N30 , Yachting , yacht , boating , boatingreece

Το Navier N30 ήρθε να επαναπροσδιορίσει την πραγματικότητα των ηλεκτρικών σκαφών, χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση, την άνεση και την χρησιμότητα. Με ταχύτητα απογείωσης 15 kt και μέγιστη ταχύτητα 35 kt. Στην τυπική του διαμόρφωση, η μέγιστη εμβέλεια είναι 75 nmi στα 20 kt. Η φόρτιση από την ξηρά πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της νύχτας σε μια γραμμή 240 V που βρίσκεται στις μαρίνες, με τη γρήγορη φόρτιση DC να διαρκεί 30 λεπτά.


Με γάστρα από ανθρακονήματα, το ελαφρύ σκάφος γλιστρά πάνω από το νερό με την τεχνολογία America's Cup, μεταφέροντας έως και 10 άτομα. Δύο ηλεκτρικοί κινητήρες 90 kW και υδροπτέρυγα επιτρέπουν στο N30 μήκους 8 ποδιών και 6 δέσμης να γλιστρήσει πάνω από κύματα που διαφορετικά θα προκαλούσαν άβολη κίνηση. Το Active Foil Control είναι ενεργοποιημένο από την τεχνολογία σταθεροποίησης αεροδυναμικής και το Variable Draft επιτρέπει στο σκάφος να επιπλέει σε θάλασσες 3-4 πόδια ή να ανασύρει τα υδροπτέρυγα για να πλεύσει.


Yacht , Navier , N30 , boating , boatingreece , yachting

Το N30 προσφέρει τρεις τρόπους λειτουργίας. Το Eco είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος λειτουργίας και βελτιστοποιεί την εμβέλεια. Στη λειτουργία Sport, το N30 λέγεται ότι είναι το μοναδικό σκάφος υδροπτέρυγων που παρέχει την επιλογή ελέγχου και των τριών αξόνων με ένα πλευρικό joystick, δίνοντας στους ενθουσιώδεις χρήστες του την αίσθηση της πτήσης πάνω από το νερό.


Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το N30 έρχεται με λογισμικό πρώτης κατηγορίας και χαρακτηριστικά που ανεβάζουν τη πλεύση σε ένα νέο επίπεδο. Περιλαμβάνουν προηγμένο αυτόματο πιλότο, ειδοποίηση κινδύνου/ανίχνευση σύγκρουσης, παρακολούθηση σημείου διαδρομής και επιλογές για σύνδεση με joystick και αυτόματη σύνδεση. To N30 περιλαμβάνει σύστημα αυτόματου ελλιμενισμού, με παρακολούθηση κάμερας και αισθητήρων ενώ παράλληλα αντισταθμίζει τις εξωτερικές συνθήκες, όπως ο άνεμος. Διαθέτει δύο δίδυμους κινητήρες που επιτρέπουν στον χειριστή του σκάφους να κάνει πιο συγκεκριμένους ελιγμούς, δυνατότητα που άλλα σκάφη με υδροπτέρυγα δεν έχουν. Οι προηγμένες δυνατότητες διεύθυνσης και ελιγμών μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν στη χειροκίνητη λειτουργία σύνδεσης μέσω ενός joystick στο τιμόνι.


boating , Navier N30 , boatingreece, yachts

Το N30 είναι φουτουριστικό αλλά κλασικό, συνδυάζοντας πολυτέλεια και υψηλή χρησιμότητα χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση. Το φουτουριστικό πολυμεταβλητό ημερήσιο σκάφος είναι ιδανικό για ψάρεμα, θαλάσσιο σκι και οικογενειακές εξορμήσεις.


ΠΗΓΕΣ:

Commentaires


bottom of page