top of page
  • Εικόνα συγγραφέαBoating-greece

Το γεράκι της Μάλτας:Το θρυλικό ιστιοπλοϊκό, πώς είναι μετά την ανακατασκευή και η πώληση των 50 εκ.

Έγινε ενημέρωση: 15 Ιαν


falcon maltese boating greece

Το θρυλικό τρικάταρτο γιοτ που παρήγγειλε ο Thomas J. Perkins το 2006 ως το τρίτο του Perini Navi, S/Y. Το Maltese Falcon πρωτοστάτησε στο επαναστατικό σύστημα ιστιοπλοΐας που τώρα είναι γνωστό ως Falcon Rig: με σύστημα furling στον ιστίο που σχεδιάστηκε από τον Fabio Perini και πρωτοφανή αυτοματισμό και χαρακτηριστικά ασφαλείας, η γάστρα επέτρεψε σε αυτό το γιοτ των 88 μέτρων να φτάσει την απίστευτη ταχύτητα των 25 κόμβων.

Οι εντυπωσιακοί εσωτερικοί χώροι του Maltese Falcon σχεδιάστηκαν από τον Ken Freivokh.

Το εμβληματικό ιστιοπλοϊκό σκάφος 88 μέτρων, Maltese Falcon, αναδύθηκε από μια εκτεταμένη επισκευή στο ναυπηγείο Lusben και ξεκίνησε ένα νέο ταξίδι στην Ελλάδα. Με σταθερή δέσμευση για τη διατήρηση του αρχικού οράματος του αείμνηστου ιδιοκτήτη, Tom Perkins, ενσωματώνοντας ταυτόχρονα την προσωπική πινελιά του νέου ιδιοκτήτη, η ανακατασκευή στο ναυπηγείο Lusben στο Λιβόρνο αποτελεί απόδειξη της διαρκούς γοητείας του γιοτ και της ακλόνητης προσοχής του ναυπηγείου στη λεπτομέρεια.

Κατά τη διάρκεια έξι μηνών, περισσότεροι από 80 εξειδικευμένοι επαγγελματίες εργάστηκαν σχολαστικά στα μηχανικά συστήματα και το εσωτερικό του Maltese Falcon.

Μετά τη μεταμόρφωση της γάστρας, οι ομάδες ειδικών του Lusben πραγματοποίησαν σχολαστικά εργασίες συντήρησης στα περίπλοκα συστήματα του σκάφους, συμπεριλαμβανομένων των γεννητριών, των κύριων κινητήρων και των προπελών. Συγκεκριμένα, το σύστημα χειρισμού του ιστίου έλαβε προσεκτική προσοχή και μια λεπτή αναθεώρηση.

Αγκαλιάζοντας την αυξανόμενη σημασία της βιωσιμότητας στη βιομηχανία σκαφών, η Lusben έδωσε προτεραιότητα στις οικολογικές αναβαθμίσεις κατά τη διαδικασία επισκευής.

Photos before and after refit

Κατά τη διάρκεια της επισκευής, το κατάστρωμα από ξύλο τικ αντικαταστάθηκε και οι εσωτερικοί χώροι ανακαινίστηκαν, με ιδιαίτερη έμφαση στις καμπίνες και τα μπάνια για να βελτιώσουν την άνεση.


falcon maltese boating greece

falcon maltese boating greece

Το εσωτερικό θέμα της ανανέωσης μπορεί να συνοψιστεί σε μια λέξη: φωτεινότητα. Το στούντιο Emanuela Esposito με έδρα τη Ρώμη δημιούργησε μια νέα φιλοσοφία εσωτερικού χώρου. «Ήταν πολύ σκοτεινό πριν, με πολλές ίνες άνθρακα παντού», λέει ο Cafaro. Οι κοινωνικοί χώροι θα αντικατασταθούν με ξανθά ξύλα, κρεμ αποχρώσεις, ένα κεντρικό σαλόνι ανατολίτικου στιλ με νέα έργα τέχνης.

Η ανακατασκευή του γιοτ του έδωσε έναν νέο αέρα και η 'Ελενα Αμβροσιάδου, μία από τις 50 ισχυρότερες γυναίκες στον κόσμο, μαζί με τους συνεργάτες της στην εταιρεία Pleon Ltd, που διαχειριζόταν το 88 μέτρων σκάφος, υπέγραψαν εδώ και μερικούς μήνες τα συμφωνητικά πώλησης και το «Γεράκι της Μάλτας» άλλαξε ιδιοκτησία. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον ιταλικό όμιλο The Italian Sea Group, που δραστηριοποιείται στην κατασκευή και ανακαίνιση θαλαμηγών άνω των 50 μέτρων. Iδρυτής και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Τζιοβάνι Κοσταντίνο, που απέκτησε το γιοτ αντί του ποσού των 50 εκατ. δολαρίων.

advertisment


https://www.lifo.gr/,https://itboat.com/,https://www.superyachttimes.com/,https://www.perininavi.it/


Comments


bottom of page