top of page
  • Εικόνα συγγραφέαBoating-greece

Πρώτη ματιά: Αποκαλύφθηκαν οι εσωτερικοί χώροι του πρώτου ιστιοπλοϊκού γιοτ Swan 108 Fancy

Έγινε ενημέρωση: 15 Νοε 2023


Το πιο πρόσφατο μοντέλο της Nautor - που χαρακτηρίστηκε ως το πρώτο στη νέα εποχή Maxi Swan του ναυπηγείου - κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους και υποβλήθηκε σε sea trials στον Κόλπο της Ostrobothnia της Φινλανδίας, ενόψει της Έκθεσης Γιοτ του Μονακό (27-30 Σεπτεμβρίου).

Η Nautor Swan κυκλοφόρησε ολοκαίνουργιες εικόνες του εσωτερικού του πρώτου της ιστιοπλοϊκού γιοτ Swan 108 Fancy.


swan 108 interior

Το γιοτ είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας μεταξύ του αρχιτέκτονα German Frers, της interior designer Misa Poggi και των Lucio Micheletti (and Partners) που ήταν υπεύθυνοι για το εξωτερικό styling.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Misa Poggi στοχεύει να παρέχει στους ιδιοκτήτες και τους επισκέπτες «αέρα, φως και χώρο».


swan 108 interior design

Το γιοτ είναι εξοπλισμένο με φυσικά υλικά όπως λινό, βαμβάκι και δέρμα σε αποχρώσεις του λευκού, φυσικά ανοιχτά χρώματα, φυσικό καφέ και τόνους μπεζ για το δέρμα. Αυτά συνδυάζονται με ελαφρύ σκληρό ξύλο, δίνοντας στο γιοτ μια εκλεπτυσμένη αίσθηση και φέρνοντας στο μυαλό ζεστές, ηλιόλουστες χώρες.


"Δουλεύω με υλικά και χρώματα που προέρχονται από προσεκτική επιλογή, σκέφτομαι πάνω από όλα την απτική και ορατή αίσθηση για να πετύχω διαφορετικές διαθέσεις.", αναφέρει η interior designer Misa Poggi.


the stern open along with part of the aft deck to create a generous waterfront beach club

Μία από τις πιο σημαντικές εξελίξεις του Swan 108 είναι η πόρτα διπλής δράσης της πρύμνης που μετατρέπεται σε πλατφόρμα, για να δημιουργήσει ένα γενναιόδωρο παραθαλάσσιο beach club. Σύμφωνα με το ναυπηγείο, η λύση προσφέρει διπλάσιο χώρο από ό,τι σε παρόμοια Maxis, ενώ γίνεται ευκολότερη η διαδικασία με το τέντερ.

swan 108

Η γάστρα και το κατάστρωμα είναι από πλήρη άνθρακα, ενώ η τετραπλή εξέδρα διαμορφώνει σχεδόν 350m2 (6.977ft2) περιοχής πανιών όρτσας. Προσφέρονται δύο βασικές επιλογές καρίνας: μια σταθερή καρίνα βύθισης 4,9 μέτρων (16 πόδια 1 ίντσες) ή μια τηλεσκοπική καρίνα με βύθισμα 3,4 μέτρων όταν ανυψώνεται και 5,2 μέτρα όταν χαμηλώνει.


Όσον αφορά την πρόωση, είναι εξοπλισμένο με έναν μόνο κινητήρα Scania που της παρέχει ταχύτητα πλεύσης 10 κόμβων.





https://www.nautorswan.com/,https://www.boatinternational.com/,https://www.yachtingworld.com/


bottom of page