top of page
  • Εικόνα συγγραφέαBoating-greece

Πλήρως ηλεκτρική βιωσιμότητα και αδιαμφισβήτητο στυλ: το νέο Riva El-Iseo.


Πλήρως ηλεκτρική βιωσιμότητα και αδιαμφισβήτητο στυλ: το νέο Riva El-Iseo boating greece

Η Riva μπαίνει σε μια νέα εποχή βιώσιμης πολυτέλειας με την κυκλοφορία του Riva El-Iseo, του πλήρως ηλεκτρικού σκάφους της εταιρείας στην σειρά E-Luxury.

Όπως όλες οι δημιουργίες της Riva, το νέο Riva El-Iseo σχεδιάστηκε από τους Mauro Micheli και Sergio Beretta, ιδρυτές της Officina Italiana Design, σε συνεργασία με την Επιτροπή Στρατηγικών Προϊόντων με επικεφαλής τον Piero Ferrari και το Τμήμα Μηχανικών του Ομίλου Ferretti.

Πλήρως ηλεκτρική βιωσιμότητα και αδιαμφισβήτητο στυλ: το νέο Riva El-Iseo boating greece

«Η μεγάλη δύναμη της Riva, από την αρχή, ήταν η ικανότητά της να ανταποκρίνεται και να κερδίζει τις σχεδιαστικές προκλήσεις που αντιμετώπισε όλα αυτά τα χρόνια, συνδυάζοντας την δεξιοτεχνία και την τεχνογνωσία της με τις νέες τεχνολογίες. Το Riva El-Iseo δεν είναι μόνο το πιο όμορφο πλήρως ηλεκτρικό σκάφος στον κόσμο, αλλά και απόδειξη ότι η επένδυση στην έρευνα και την ανάπτυξη ανοίγει νέους δρόμους προς τη βιωσιμότητα και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση», εξήγησε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ferretti, Alberto Galassi. «Το Riva El-Iseo είναι επίσης το πρώτο μοντέλο στην κατηγορία του που έλαβε πιστοποίηση Rina Κατηγορίας Β, μια περαιτέρω επιβεβαίωση ότι η Riva βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και στην ασφάλεια των γιοτ».

Πλήρως ηλεκτρική βιωσιμότητα και αδιαμφισβήτητο στυλ: το νέο Riva El-Iseo boating greece

Το Riva El-Iseo είναι 8,40 μ. με καρίνα 2,5 μέτρων και κομψές και εκλεπτυσμένες γραμμές, όπως ακριβώς το πολυαγαπημένο και ευέλικτο Iseo από το οποίο κληρονόμησε το σχέδιο της γάστρας.

Το Riva El-Iseo διατηρεί το παραδοσιακό σύστημα πρόωσης πρύμνης και διαθέτει πλήρως ηλεκτρικό κινητήρα Parker GVM310 από την Parker Hannifin, την κορυφαία πολυεθνική τεχνολογία κίνησης και ελέγχου παγκοσμίως με έδρα τις ΗΠΑ, προσφέροντας πρωτόγνωρες επιδόσεις όσον αφορά την ταχύτητα και την επιτάχυνση. Με ισχύ εξόδου 250 kW, που φτάνει τα 300 kW, το Parker GVM310 προσφέρει ταχύτητα πλεύσης 25 κόμβων και τελική ταχύτητα 40 κόμβων, με καμπύλη επιτάχυνσης σημαντικά πιο απότομη από εκείνη ενός σκάφους παρόμοιου μεγέθους που κινείται με μηχανή εσωτερικής καύσης.

Πλήρως ηλεκτρική βιωσιμότητα και αδιαμφισβήτητο στυλ: το νέο Riva El-Iseo boating greece

Το γυαλισμένο κατάστρωμα από μαόνι, οι λεπτομέρειες από ανοξείδωτο ατσάλι και τα εκλεπτυσμένα υφασμάτινα μαξιλάρια ουρανού αναδεικνύουν το χαρακτηριστικό στυλ της Riva, ενώ το χρώμα της γάστρας California Sky Blue και η γαλαζοπράσινη σειρά ομορφιάς προσθέτουν μια σύγχρονη αίσθηση.

Το El-Iseo είναι εξοπλισμένο με μια μπαταρία λιθίου υψηλής ενεργειακής πυκνότητας που παρέχεται από την Podium Advanced Technologies, μια κορυφαία καινοτόμο εταιρεία μηχανικής που ειδικεύεται στις μπαταρίες και τη σχεδίαση αυτοκινήτων. Πιο αποτελεσματικές, εξαιρετικά ελαφριές και έως και 10 φορές μεγαλύτερης διάρκειας από την τεχνολογία μολύβδου-οξέος, οι μπαταρίες 150 kWh, 800 V της Riva El-Iseo διαθέτουν δύο τρόπους φόρτισης, κανονική και γρήγορη, για φόρτιση από 20% έως 80% σε 75 λεπτά.

Πλήρως ηλεκτρική βιωσιμότητα και αδιαμφισβήτητο στυλ: το νέο Riva El-Iseo

Αποκαλύφθηκε στον κόσμο στο Monaco Yacht Club το 2022, το El-Iseo έχει υποβληθεί σε αυστηρές δοκιμές, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής στο Monaco Energy Boat Challenge, επιβεβαιώνοντας την ιδιότητά του ως πρωτοπόρου στα ηλεκτρικά πολυτελή σκάφη.
Comments


bottom of page