top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAlexia Faka

Ο σχεδιαστής Vojtek Morsztyn παρουσιάζει στο Boating-Greece το project του Ocean Community-Neptune, ένα μοναδικό σχεδιαστικά houseboat που μας φέρνει πιο κοντά στην φύση!

Έγινε ενημέρωση: 15 Ιαν


Ο σχεδιαστής Vojtek Morsztynν που έχει την έδρα του στο Λονδίνο παρουσιάζει στο περιοδικό μας το σχέδιο ενός houseboat με ένα ιδιαίτερο και μοναδικό design που μοιάζει να έρχεται από το μέλλον αλλά και να είναι επηρεασμένο και από τα κύματα της φύσης.


Το πλωτό σπίτι Neptune είναι ένα καινοτόμο σχέδιο που χωρίζεται σε δύο επίπεδα. Το κύριο επίπεδο διαθέτει ένα ενιαίο σαλόνι με μεγάλους καναπέδες και μεγάλα παράθυρα που προσφέρουν εκπληκτική θέα στο εξωτερικό. Αυτό το σαλόνι συνδέεται με την πίσω κουζίνα και την τραπεζαρία, διευκολύνοντας την διασκέδαση και την εύκολη πρόσβαση στο φαγητό. Τα μεγάλα παράθυρα οδηγούν επίσης σε μια εκτεταμένη εξωτερική πλατφόρμα που είναι ιδανική για εξωτερική χρήση.


Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του houseboat Neptune είναι οι καθαρές πηγές ενέργειας του. Το πλωτό αυτό σπίτι θα τροφοδοτείται από πηγές καθαρής ενέργειας, όπως ηλιακή, αιολική, υδροηλεκτρική ενέργεια και έναν ηλεκτρικό κινητήρα, μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα και συμβάλλοντας στη διατήρηση των πόρων. Επιπλέον, το πλωτό σπίτι θα είναι κατασκευασμένο από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεών του στο περιβάλλον.

Το πλωτό σπίτι Neptune έχει επίσης σχεδιαστεί για να είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμο, με μια ευέλικτη αρθρωτή δομή που επιτρέπει την εύκολη επέκταση και προσαρμογή στις μεταβαλλόμενες ανάγκες και τον τρόπο ζωής. Το houseboat προάγει την αίσθηση της κοινότητας, με κοινόχρηστους χώρους και ανέσεις που ενθαρρύνουν την αλληλεπίδραση και τη σύνδεση μεταξύ των κατοίκων.


Το houaseboat Neptune προσφέρει στους κατοίκους μια μοναδική εμπειρία παραθαλάσσιας ζωής, με όμορφη θέα και πολύ κοντά στη φύση. Είναι εξοπλισμένο με έξυπνη οικιακή τεχνολογία, όπως αυτοματοποιημένα συστήματα διαχείρισης ενέργειας και επεξεργασίας νερού, για βελτιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης και μείωση των απορριμμάτων. Έχει επίσης σχεδιαστεί για να αντέχει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, διασφαλίζοντας τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του.


Εκτός από τα φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά του, το Neptune houseboat προσφέρει πολυτελείς ανέσεις, όπως ευρύχωρους εσωτερικούς χώρους, premium φινιρίσματα και συσκευές υψηλής τεχνολογίας, χωρίς να θυσιάζει τη βιωσιμότητα και τη λειτουργικότητα. Η διακόσμηση του χαρακτηρίζεται από minimal και γήινους τόνους δημιουργώντας μια μοντέρνα αλλά και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Οι μεγάλες τζαμαρίες δημιουργούν έναν ευήλιο χώρο και φέρνουν τους επισκέπτες πιο κοντα στην φύση. Το συνολικό μέγεθος των εσωτερικών χώρων είναι 98 τμ και οι εξωτερικές διαστάσεις είναι 14 μέτρα μήκος, 5 μέτρα πλάτος και 5,5 μέτρα ύψος.

Το επάνω κατάστρωμα διαθέτει δύο υπνοδωμάτια και ένα μεγάλο μπάνιο στη μέση με θέα στο εξωτερικό.


Το Neptune houseboat είναι χτισμένο σε μια δομή monohull για τη βελτιστοποίηση της ικανότητας ελιγμών και θα χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα με κάποια υποστήριξη από ηλιακά πάνελ. Είναι ζωτικής σημασίας για το έργο να χρησιμοποιεί καθαρή ενέργεια για τη μείωση της ρύπανσης.


Ο σχεδιαστής του project αυτού είναι ο Vojtek Morsztyn. Είναι ένας σχεδιαστής με έδρα το Λονδίνο με υπόβαθρο τόσο στην Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων όσο και στο Βιομηχανικό Σχέδιο. Είναι κάτοχος πτυχίων από το Royal College of Art του Λονδίνου στην Ευφυή Κινητικότητα και την Ακαδημία Καλών Τεχνών στην Κρακοβία για τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Με ένα ισχυρό portfolio που περιλαμβάνει έργα για αξιόλογες μάρκες όπως η Qatar Airlines, η Zaha Hadid και η Google, περιλαμβάνει μια σειρά από έργα, από ιδιωτικά τζετ (Boeing 777) και γιοτ (155 μέτρα) έως Εσωτερικούς χώρους και προϊόντα, για ιδιώτες πελάτες. Ο Vojtek έχει μεγάλη εμπειρία στον τομέα του.

Το πάθος του για το σχεδιασμό και η δέσμευσή του για την αντιμετώπιση παγκόσμιων ζητημάτων οδήγησαν στη δημιουργία του έργου Ocean Community ενώ σπούδαζε στο Royal College of Art. Για το μεταπτυχιακό του, ο Vojtek οραματίστηκε τις πλωτές πόλεις ως λύση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την άνοδο της στάθμης της θάλασσας στις παράκτιες περιοχές. Είδε την ανάγκη για επέκταση και δημιουργία νέων περιοχών και κοινοτήτων οικοτόπων που θα μπορούσαν να εξισορροπήσουν τις επιπτώσεις των πλημμυρών. Συνέχισε να εργάζεται σε αυτό το έργο από τότε, προσπαθώντας να φέρει νέες και καινοτόμες ευκαιρίες μέσα από τα σχέδιά του.

Τα παγκόσμια βραβευμένα σχέδιά μας έχουν σχεδιαστεί για να καταπολεμούν την απειλή απώλειας γης, επιτρέποντας παράλληλα στις πόλεις να επεκτείνουν την επικράτειά τους με ελκυστικές, προσιτές και απροσδόκητες επεκτάσεις. Αυτά τα αειφόρα σκάφη τροφοδοτούνται από φυσική ενέργεια, διασφαλίζοντας ότι όχι μόνο είναι αποτελεσματικά, αλλά μπορούν να μας υποστηρίξουν στο να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο. τονίζει ο ιδρυτής του Ocean Community

advertismentComments


bottom of page