top of page
  • Εικόνα συγγραφέαBoating-greece

Η Y Yachts με την Cossutti YD λανσάρει το daysailer Y75 μήκους 23 μέτρων


y yachts y 75
Η ιδέα του ιστιοφόρου Y75 γεννήθηκε από την επιθυμία να δημιουργηθεί ένας νέος τύπος ιστιοπλοϊκού σκάφους που συνδυάζει την ευκολία και την απλότητα ενός ημερήσιου μηχανοκίνητου σκάφους με τη μαγεία της ισορροπημένης ιστιοπλοΐας.

Ο Maurizio Cossutti, ο Alessandro Ganz και όλη η ομάδα του Cossutti – Ganz Yacht Design Studio είναι ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουν το τελευταίο τους έργο, το νέο super daysailer 75 ποδιών (23 μέτρων) από το YYachts: YBreeze 75.

y yachts y75 breeze

Το σκάφος διαθέτει κομψές εξωτερικές γραμμές και γάστρα υψηλής απόδοσης, διατηρώντας παράλληλα μινιμαλιστικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τη φιλοσοφία των YYachts.


Το έργο ξεκίνησε πέρυσι όταν ο Michael Schmidt, ιδρυτής των YYachts (και προηγουμένως Hanse Yachts), παρουσίασε στους Maurizio Cossutti και Alessandro Ganz μια απλή αλλά άκρως διεγερτική ερώτηση: «Γιατί προτιμάμε τα μηχανοκίνητα σκάφη από τα ιστιοπλοϊκά;»

cockpit y yachts y75

Το cockpit είναι γενναιόδωρα ευρύχωρο, με άφθονους χώρους. Το κρυφό και ενσωματωμένο τιμόνι στο πλαϊνό κατάστρωμα δίνει στο γιοτ μια καθαρή και οπτικά σαγηνευτική εμφάνιση, βελτιώνοντας την εργονομία, την άνεση και την ασφάλεια για τον τιμονιέρη.


Ένα άλλο αξιοσημείωτο σχεδιαστικό χαρακτηριστικό είναι τα ανοιγόμενα προπύργια της πλατφόρμας, καθώς και η μετατρέψιμη πίσω πλατφόρμα με ενσωματωμένη σκάλα κολύμβησης, δημιουργώντας μια προέκταση του καταστρώματος. Αυτό παρέχει στο πλήρωμα μια μοναδική σύνδεση με το περιβάλλον θαλάσσιο περιβάλλον και εύκολη πρόσβαση στο νερό.

Σε συνεργασία με το Wendover Studio, το εσωτερικό στυλ του daysailer Y75 έχει σχεδιαστεί για να εγγυάται μια φιλόξενη, πρακτική και κομψή ατμόσφαιρα. Τα υλικά χρησιμοποιούνται κατάλληλα, προσεκτικά λεπτομερή και συντονισμένα για να αντιπροσωπεύουν το σημερινό στυλ πολυτελείας. Οι άνθρωποι περιμένουν φυσικά να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους, έτσι επομένως το στυλ μπορεί να προσαρμοστεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις των πελατών.


 y yachts breeze y75

Η YYachts επέλεξε προσεκτικά το όνομα Breeze για αυτό το εξαιρετικό σκάφος για να τονίσει ότι δεν είναι απλώς ένα νέο μοντέλο. Αντίθετα, αντιπροσωπεύει μια νέα ιδέα που φέρνει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι βιώνουν και συνδέονται με τη θάλασσα.


y yachts y 75 breeze boating greece

Για να μειώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο το αποτύπωμα άνθρακα του Y75 BREEZE και να είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον, η Y Yachts έχει επενδύσει στον επανασχεδιασμό του ναυπηγείου τους στο Griefswald στη Γερμανία, καθιστώντας όλες τις διαδικασίες όσο το δυνατόν πιο βιώσιμες. Για παράδειγμα, μέσα στο σκάφος χρησιμοποιείται μόνο καπλαμάς που προέρχεται από αποκλειστικούς παραγωγούς επίπλων και τα εσωτερικά στεγανά είναι κατασκευασμένα από βιώσιμα εποξειδικά σύνθετα υλικά. Για περαιτέρω μείωση των εκπομπών, οι ιδιοκτήτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ ενός ηλεκτρικού saildrive «μηδενικών εκπομπών» ή ενός saildrive ντίζελ 100 ίππων που λειτουργεί με συνθετικό καύσιμο.

https://www.cossutti.it/,https://www.yyachts.de/,https://theoneyd.com/


Comments


bottom of page