top of page
  • Εικόνα συγγραφέαBoating-greece

Είσαι φίλος της θάλασσας αλλά ο καλύτερος σου φίλος είναι τετράποδος; Συμβουλές για boating pets


boatingreece , boating , dogs , cats , boating pets, yachting,

Εάν είσαι φίλος της θαλάσσιας περιπέτειας και της ιστιοπλοΐας, αλλά ο καλύτερος σου φίλος έχει τέσσερα πόδια και ουρά, υπάρχουν μερικά πράγματα που πιθανόν θα ήθελες να γνωρίζεις. Η βόλτα με σκύλους μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστική, ειδικά όταν ο καλύτερός σου φίλος απολαμβάνει το νερό ως εξίσου χαλαρωτικό με εσένα. Όσο για τις γάτες, η παρουσία τους στα πλοία είναι κάτι παραπάνω από επιθυμητή εδώ και αιώνες, καθώς πέρα από την χρησιμότητα τους στην απομάκρυνση ποντικών, οι γάτες θεωρούνται "γούρι" από τους ναυτικούς στα πλοία.


Για εσάς που θέλετε την παρέα των γούνινων φίλων σας παντού μαζί σας, και οι βόλτες με σκάφος είναι από τις αγαπημένες σας συνήθειες, η φροντίδα για μία ασφαλή και άνετη πλεύση για τους τετράποδους συντρόφους σας είναι απαραίτητη. Μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψιν πριν ξεκινήσετε την βόλτα σας είναι τα ακόλουθα:


boating greece , boatingreece , boating , dogs , cats , boating pets, yachting,

Επενδύστε σε ένα σωσίβιο

Ακόμα κι αν θεωρείτε τον σκύλο/ την γάτα σας εξαιρετικό κολυμβητή, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου o φίλος σας μπορεί να διακινδυνεύσει την πιθανότητα πνιγμού. Η κούραση, η ανοιχτή θάλασσα και ο πανικός μπορούν να βάλουν τον καλύτερο "κολυμβητή" στη χειρότερη κατάσταση. Για να αποτρέψετε αυτό το ενδεχόμενο, επενδύστε σε ένα PFD για το κατοικίδιο σας. Μπορείτε να τα βρείτε διαθέσιμα στα περισσότερα καταστήματα κατοικίδιων ζώων και καταστήματα σκαφών. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχει το σωστό μέγεθος, ώστε να μην υπάρχει ενόχληση για τον γούνινο φίλο σας. Χρησιμοποιήστε την επιλογή ανύψωσης λαβών για να μπορείτε να τραβήξετε εύκολα τον σκύλο ή την γάτα σας έξω από το νερό. Επίσης, επιλέξτε ένα γιλέκο σε έντονα χρώματα, ώστε να είναι εύκολο να εντοπίσετε αν ο τετράποδος φίλος σας πηδήξει στη θάλασσα.Εξοπλιστείτε με μία πλατφορμα κολύμβησης για σκύλους

Η φουσκωτή πλατφόρμα επιβίβασης σκύλων έχει διχτυωτά σκαλοπάτια που βυθίζονται στο νερό, προσφέροντας μία εύκολη ανάβαση στο σκάφος για το κατοικίδιο σας. Η πλατφόρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ένα σημείο για να κάθεται και να στεγνώνει. Στην φουσκωτή πλατφόρμα περιλαμβάνονται και δακτύλιοι D και ένα ζευγάρι σχοινιά μήκους 8 ποδιών που την ασφαλίζουν στο σκάφος. Η πλατφόρμα διατίθεται σε τρία μεγέθη ανάλογα με το μέγεθος του κατοικιδίου σας, μίνι μέγεθος για σκύλους έως 30 κιλά, ένα XL κατασκευασμένο για σκύλους άνω των 30κιλών και ένα XL Sport in camo ειδικό για υδρόβια πτηνά. Ο κατασκευαστής υποστηρίζει την ανθεκτικότητα της πλατφόρμας αναφέροντας ότι είναι κατασκευασμένη να είναι πιο σκληρή από τα νύχια των φίλων μας.


boatingreece , boating , dogs , cats , boating pets, yachting,


Σκάλα για γάτες

boatingreece , boating , dogs , cats , boating pets, yachting,  boating greece

Το να έχετε μια σκάλα στο σκάφος σας είναι ένας εύκολος τρόπος για να μπαίνει και να βγαίνει με ασφάλεια η γάτα σας. Υπάρχουν μερικά είδη σκαλών για να διαλέξετε. Ορισμένες γάτες μπορούν να ανέβουν σε σιδερένιες σκάλες, αλλά άλλες προτιμούν τις σκάλες από σχοινί.

Διατηρείστε άφθονο πόσιμο νερό

Για να αποτρέψετε την υπερθέρμανση τους, βεβαιωθείτε ότι έχουν διαθέσιμο άφθονο καθαρό πόσιμο νερό και ότι έχουν πρόσβαση σε αυτό. Φροντίστε να τα παρακολουθείτε για τυχόν σημάδια αφυδάτωσης. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει έντονο λαχάνιασμα/αναπνοή, ξηροστομία ή βυθισμένα μάτια. Επίσης, μην τα ενθαρρύνετε ποτέ να πίνουν νερό κατευθείαν από τη λίμνη ή τη θάλασσα.


boating greece boatingreece , boating , dogs , cats , boating pets, yachting,

Παρέχετε μια σκιασμένη περιοχή

Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα ζώα, φροντίστε να έχετε ένα μέρος με σκιά για να μπορεί να ξεκουραστεί ο φίλος σας.


Σκεφτείτε να αγοράσετε και να εφαρμόσετε αντηλιακό για τον σκύλο σας

Ακριβώς όπως οι άνθρωποι, μερικοί σκύλοι και γάτες (ειδικά με κοντό τρίχωμα) μπορούν επίσης να πάθουν ηλιακά εγκαύματα. Εάν ελέγξετε το τοπικό σας κατάστημα με είδη για κατοικίδια ζώα, υπάρχουν διαθέσιμα αντηλιακά που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το κατοικίδιό σας. Οι επιφάνειες των σκαφών μπορεί να ζεσταθούν πολύ στον ήλιο, γι' αυτό σκεφτείτε επίσης να κρατάτε τα πόδια τους προστατευμένα επειδή απορροφούν θερμότητα μέσω των μαξιλαριών των ποδιών τους.


Κάντε τους να νιώθουν άνετα στο σκάφος

Δώστε τους τον δικό τους ξεχωριστό χώρο που είναι ασυνήθιστος για να τους βοηθήσετε να νιώσουν πιο άνετα και να εγκλιματιστούν στο σκάφος. Φροντίστε να είναι στη σκιά για να είναι δροσερά. Επίσης, δώστε τους την ευκαιρία να εξοικειωθούν με το σκάφος ενώ είναι στην αποβάθρα πριν από την αναχώρηση.


boating greece , boatingreece , boating , dogs , cats , boating pets, yachting,

Θυμηθείτε ότι τα κατοικίδια πρέπει να "ανακουφιστούν" κάπου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε βγάλει βόλτα τον σκύλο σας πριν επιβιβαστείτε. Επίσης, θυμηθείτε να φέρετε πολλές σακούλες σκύλων και καθαριστικά μαντηλάκια σε περίπτωση ατυχήματος. Προσπαθήστε να τους διδάξετε να πάνε σε ένα συγκεκριμένο σημείο, όπως ένα κουτάβι. Ο προγραμματισμός στάσεων όπου τα σκυλιά μπορούν να κατέβουν για να ανακουφιστούν είναι μια άλλη καλή επιλογή. Αναφορικά με τις γάτες, προτείνεται ένα κλειστό κουτί άμμου, εξαιτίας των αναταράξεων που μπορεί να προκύψουν κατά την πλεύση.


boating greece , boatingreece , boating , dogs , cats , boating pets, yachting,

Εκπαιδεύστε τον σκύλο ή την γάτα σας να κολυμπούν

Ορισμένες ράτσες σκύλων είναι φυσικοί κολυμβητές και τους αρέσει να πηγαίνουν για βουτιές. Για άλλους, μπορεί να μην τους είναι ενστικτώδες και θα χρειαστούν βοήθεια για να προσαρμοστούν. Πριν τα βγάλετε στο σκάφος (ακόμα κι αν δεν σκοπεύετε να μπει το κατοικίδιό σας στο νερό), σκεφτείτε πρώτα να εξοικειωθούν με το νερό. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με μια παιδική πισίνα, κανονική πισίνα ή στην παραλία. Ενθαρρύνετέ τα να παίξουν και να διασκεδάσουν με τα παιχνίδια και σταδιακά οδηγήστε τα σε όλο και πιο βαθιά νερά.

Προετοιμαστείτε με τις κατάλληλες προμήθειες

Προετοιμαστείτε κατάλληλα για κάθε εκδρομή. Πριν ετοιμάσετε τις βαλίτσες για την περιπέτειά σας, κάντε μια λίστα με τις ανάγκες του τετράποδου φίλου σας, από φαγητό, νερό, φάρμακα μέχρι ένα διαβατήριο για κατοικίδια, εάν σκοπεύετε να ταξιδέψετε σε διεθνή ύδατα. Αναζητείτε πάντα τις πολιτικές για τα κατοικίδια για τον προορισμό σας.


boatingreece , boating , dogs , cats , boating pets, yachting,


Τέλος, κρατήστε την πρώτη σας έξοδο σύντομη, για να αφήσετε τον σκύλο/γάτα σας να συνηθίσει την κίνηση του σκάφους.


boatingreece , boating , dogs , cats , boating pets, yachting,
ΠΗΓΕΣ:

Comments


bottom of page