top of page
  • Εικόνα συγγραφέαBoating-greece

Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα με τον σχεδιασμό του | R/P 45 Trimaran "Trinity"


Όνειρο Πραγματοποιείται | R/P 45 Trimaran "Trinity"

Το Reichel/Pugh Design No. 288, 45' Performance Cruising Trimaran Trinity, είναι ένα προσαρμοσμένο trimaran πλήρως σχεδιασμένο από την αρχή και κατασκευασμένο στο New Zealand Yachting Developments, με εσωτερικό σχέδιο από τον R/P και στυλ και λεπτομέρειες επίπλων από τους masters superyacht Design Unlimited. Έχει μία προσεγμένη προσαρμοστική σχεδίαση γεμάτη με όμορφα ενσωματωμένα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας που επιτρέπουν την εύκολη πλεύση και ιστιοπλοΐα με ένα χέρι. Αυτό καθίσταται εφικτό με το υδραυλικό κύριο πανί, το υδραυλικό σύστημα πανιών, τον υδραυλικό φλόκο και τα ηλεκτρικά βιντζιρέλα που βοηθούν στον ασφαλή και χωρίς εμπόδια χειρισμό πανιών. Ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2022, δοκιμάστηκε από την ιδιοκτήτρια Terri Nelson στο λιμάνι Waitemata του Ώκλαντ τα Χριστούγεννα και παραδόθηκε στη Νότια Καλιφόρνια τον Φεβρουάριο του 2023.


Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα με τον σχεδιασμό του  | R/P 45 Trimaran "Trinity"

Η ιδιοκτήτρια Terri Nelson ξεκίνησε την ιστιοπλοΐα με ένα καταμαράν Hobie 14 ποδιών και συνέχισε να αναπτύσσει τις δεξιότητές της κατά τη διάρκεια ετήσιων ταξιδιών στην Καραϊβική και στο Νότιο Ειρηνικό για πάνω από μια δεκαετία.

«Εγώ ερωτεύτηκα την τέχνη της ιστιοπλοΐας»,

εξηγεί η Terri. «Τελικά, πέρασα από πατερίτσες σε αναπηρικό καροτσάκι και έγινε πιο δύσκολο να «μαϊμουδίζω τριγύρω» σε ένα σκάφος . Η ανατροφή των παιδιών έγινε η επόμενη ευχαρίστησή μου και ένα νέο υπέροχο κεφάλαιο που άνοιξε στην ξηρά.

Η ιστιοπλοΐα, ωστόσο, δεν έφυγε ποτέ από το μυαλό μου και άρχισα να ονειρεύομαι να φτιάξω ένα σκάφος προσβάσιμο με αναπηρικά αμαξίδια».

Χρόνια αργότερα, μια τυχαία συνάντηση οδήγησε τον Terri στο γραφείο Reichel/Pugh και μετά από μια ομαλή αρχική συνάντηση το έργο «ένιωθε ότι ήταν γραφτό να γίνει».


 trinity catamaran accessibility boating greece

«Όταν ήρθε σε εμάς, κανένας από εμάς δεν είχε ιδέα πώς θα έμοιαζε αυτό το σκάφος», θυμάται ο Jim Pugh του Reichel/Pugh. «Αλλά προέκυψε από συζητήσεις μαζί της για το παρελθόν της – η εμπειρία της ήταν στα μονοσκάφη – και κάπως έτσι συζητήσαμε και σκιαγραφήσαμε κάποιες διαφορετικές έννοιες. Ένα trimaran πρόσφερε είναι πολύ σταθερό, κάτι που είναι πολύ σημαντικό.»


trinity catamaran boating greece

Πρόσβαση σε όλες τις περιοχές

Το Trinity είναι κατασκευασμένο από άνθρακα και αφρώδες πυρήνα για να επιτύχει μια ανοιχτή δομική διάταξη και να μεγιστοποιήσει τον χρησιμοποιήσιμο χώρο για τον ιδιοκτήτη και τους επισκέπτες. Ολόκληρο το κύριο κατάστρωμα είναι προσβάσιμο, συμπεριλαμβανομένου ενός πιλοτηρίου με καθίσματα μπροστά από το κύριο σαλόνι.βιντζιρέλα με κουμπι Boating greece

Τα χειριστήρια πηδαλίου και ιστιοπλοΐας είναι επίσης σχεδιασμένα ώστε να είναι πλήρως προσβάσιμα στη Nelson από το αναπηρικό καροτσάκι της, με πολλαπλές θέσεις πηδαλίου: δύο εξωλέμβιους σταθμούς τιμονιού και ένα τρίτο μέσα προς τα εμπρός.


Flush sliding doors create a single level space between main saloon and aft cockpit. Photo: C/O Reichel/Pugh
Flush sliding doors create a single level space between main saloon and aft cockpit. Photo: C/O Reichel/Pugh

Η λειτουργία των θυρών, των καταπακτών και των περσίδων με το πάτημα του κουμπιού είναι ενσωματωμένη σε ένα σύστημα C-zone μαζί με τα άλλα συστήματα επί του σκάφους.

«Όλα γίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού. Και όλα τα άλλα [ελέγχονται] σε ένα iPad – έτσι ανοιγοκλείνουν και τα hatches».


Ένας από τους βασικούς στόχους προσβασιμότητας ήταν να μπορέσει η Νέλσον να επιβιβαστεί μόνη της στο γιοτ. Οι πόρτες στο επάνω μέρος της γάστρας ανοίγουν πίσω για να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα επιβίβασης με ρυθμιζόμενο ύψος και ράμπα για πρόσβαση από και προς την αποβάθρα. «Το να κατεβαίνω και να ανεβαίνω είναι πολύ σημαντικό και θέλω να το κάνω μόνος μου. τους είπα, «Φτιάξτε το για να μπορέσω να βγαίνω με το σκάφος μόνη μου.» Δεν θα το κάνω, το ξέρω – κυρίως επειδή δεν μπορώ να δέσω το σκάφος μόνη μου. Αν και κοίταξα ακόμη και μπαλόνια που μπαίνουν και βγαίνουν από τη γάστρα, αλλά πραγματικά, χρειάζεσαι κάποιον άλλο για να δέσεις».


Εκτός από τη ράμπα πρόσβασης, υπάρχει επίσης μια πλατφόρμα που χαμηλώνει στην πίσω πλατφόρμα από την οποία μπορεί να κολυμπήσει η Nelson, που μετατρέπεται σε κάθισμα στο πίσω μέρος του cockpit και δεν έχει καμία ομοιότητα με μια συμβατική υδραυλική πλατφόρμα. «Κάθεσαι πάνω του και χαμηλώνει στο νερό ή σε κατεβάζει στο τέντερ», λέει.


«Μετά από θαλάσσιες δοκιμές, η κόρη μου και εγώ πετάξαμε στη Νέα Ζηλανδία και όταν είδα για πρώτη φορά το νέο trimaran, έμεινα άφωνη. Ήταν όμορφη», σκέφτηκε η Terri. Κάθε πτυχή σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε για μένα! Μόλις έπλεε, η αίσθηση πίσω από το τιμόνι ήταν συναρπαστική».


https://www.reichel-pugh.com/,https://www.sailworldcruising.com/,https://www.yachtingworld.com/

Comments


bottom of page