top of page
Dubai-International-Boat-Show-2023
dubai-dubai-international-boat-show

Dubai international boat show 2023! δείτε τι ξεχωρισε!

Στις 1-5 Μαρτίου ολοκληρώθηκε η Διεθνής έκθεση σκαφών στο Ντουμπάι, ένα κορυφαίο γεγονός στη Μέση Ανατολή για τον θαλάσσιο και πολυτελή τρόπο ζωής. Φέτος η έκθεση ήταν μεγαλύτερη και καλύτερη από ποτέ, με μια σειρά από καινοτόμα νέα προϊόντα και υπηρεσίες. Η έκθεση είχε μεγάλη επιτυχία στους λάτρεις σκαφών και πολυτέλειας και εμείς σας παρουσιάζουμε τα μοντέλα που ξεχώρισαν, είτε για την πολυτέλεια ή για την καινοτομία τους.

MAJESTY 111 (Gulf craft)

Το εσωτερικό του Majesty 111 είναι γεμάτο από κυρτό ξύλο, καθαρές γραμμές, ένα μείγμα φυσικών υλικών και διακριτικά χρώματα. Αυτό το σκάφος τριών καταστρωμάτων από την Gulf Craft σχεδιάστηκε σε συνδυασμό με το Phathom Studio που εδρεύει στην Ολλανδία. Μια μικρή πισίνα με γυάλινο πάτο βρίσκεται ακριβώς πάνω από την κύρια κρεβατοκάμαρα που προσφέρει την αίσθηση σε όποιον ξαπλώνει ότι βρίσκεται μέσα στο νερό, φυσικά υπάρχει τρόπος να καλυφθεί για να προστατευθεί η ιδιωτικοτητα. Ο εταιρεία κατασκευής Gulf Craft του λέει ότι υπάρχει 40% περισσότερο τζάμι από ένα τυπικό γιοτ που έχει μήκος κάτω από 101 πόδια, δημιουργώντας περισσότερη σύνδεση μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Στο εσωτερικό υπάρχουν έξι καμπίνες, ένα σαλόνι, τραπεζαρία και μαγειρείο, καθώς και μια πισίνα στο επάνω κατάστρωμα.

AEOLUS YACHT( OCEANCO)

Το σκάφος σχεδιάστηκε από τον πρώην επικεφαλής σχεδιαστή της Rolls Royce, Giles Taylor, γνωστό για το Phantom και το Cullinan. Τα κομψά, στρογγυλεμένα καταστρώματα του σκάφους επιπλέουν ομοιόμορφα πάνω στο στιβαρό σκαρί του σκάφους. Ο Taylor σημειώνει ότι «οι καμπύλες της δεν την κάνουν υπερβολικά θηλυκή επειδή υπάρχει μια αρρενωπή ιδιότητα στην τολμηρή, ειλικρινή αρχιτεκτονική της». Οι σχεδιαστές το περιέγραψαν ως ένα καταφύγιο στον ωκεανό που απευθύνεται σε νέους επιχειρηματίες και οραματιστές, αν και θα έπρεπε να είναι απίστευτα επιτυχημένοι σε νεαρή ηλικία για να αντέξουν οικονομικά το giga yacht.

Η ολλανδική ναυπηγική εταιρεία είναι κοντά σε συμφωνία για την πώληση του πρώτου πλοίου, το οποίο αναμένεται να διαρκέσει περίπου πέντε χρόνια για να κατασκευαστεί. Η Oceanco υπόσχεται ότι ο Αίολος, που πήρε το όνομά του από τον Έλληνα θεό του ανέμου, θα είναι έτοιμος να αναδιαμορφωθεί για εναλλακτικές πηγές ενέργειας και ενεργειακή τεχνολογία.

Sunreef 80 Eco(poland)

Αυτό το ηλεκτρικό και ηλιακό ιστιοφόρο μπορεί να πλεύσει, χωρίς εκπομπές ρύπων, για ένα αρκετά μακρύ ταξίδι, αν πλοηγηθεί σωστά με καλό καιρό. Μπορεί να χρησιμοποιήσει τους ηλεκτροκινητήρες για μερικές ώρες, να ρίξει άγκυρα, να επαναφορτίσει και όταν ο καιρός το επιτρέπει, να σηκώσει ξανά τα πανιά και να χρησιμοποιήσετε την αιολική ενέργεια. (Είναι η ίδια ιδέα πίσω από το πολύ, πολύ, πολύ μεγαλύτερο Orient Express Silenseas.) Εν τω μεταξύ, όταν το σκάφος πλέει προς τα εμπρός, οι έλικες παράγουν ενέργεια. Οι ηλιακοί συλλέκτες καλύπτουν πρακτικά ολόκληρο το καταμαράν. Ανάμεσα στους ιδιοκτήτες είναι και ο πρωταθλητής της Formula 1 Fernando Alonso και εκπρόσωπο της μάρκας. Η Sunreef σχεδιάζει να επεκτείνει την παραγωγή στη Μέση Ανατολή με ένα ναυπηγείο στο εμιράτο Ras Al Khaimah. Μάθετε εδω πώς λειτουργούν τα ηλιακά σκάφη και ποιά είναι τα καλύτερα της κατηγορίας τους!

Evo 120(Tecnomar (Italy))

Αυτό το sport γιοτ από αλουμίνιο σχεδιάστηκε από τον ιταλικό όμιλο Sea Group, ο οποίος διαχειρίζεται την ιταλική εταιρεία κατασκευής Tecnomar. Το σκάφος που εκτίθεται ονομάζεται Viktoriia, με αλουμινένιο κύτος, τζακούζι και τραπεζαρία. Με κομψή, κυρτή σιλουέτα, το μοντέλο superyacht μπορεί να φιλοξενήσει έως και 12 επισκέπτες σε τέσσερα δωμάτια. Ο χώρος του πληρώματος περιλαμβάνει μια κύρια καμπίνα καπετάνιου με ένα μονό κρεβάτι και δύο καμπίνες πληρώματος με δύο μονά κρεβάτια.

Nomad 101