top of page

Τέσσερα απο τα σκάφη που θα δούμε για πρώτη φορά στο Cannes Yacht festival 2023

cannes yacht festival

νέα μοντέλα σκαφών 

Σε δύο εβδομάδες, το Vieux Port και το Port Canto θα φιλοξενήσουν το 2023 το Φεστιβάλ Yachting των Καννών. Επαγγελματίες και λάτρεις θα μπορούν να θαυμάσουν φέτος περισσότερα από 700 σκάφη, τα οποία μόλις έφυγαν από τα πιο διάσημα γαλλικά και διεθνή ναυπηγεία.

Το Φεστιβάλ θα ανοίξει την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί για 6 εξαιρετικές ημέρες. Τα πιο καινούργια στην τεχνολογία μηχανοκίνητων και ιστιοπλοϊκών, ο πιο πρόσφατος ναυτικός εξοπλισμός, οι πιο υψηλές υπηρεσίες και η ολοκαίνουργια μαρίνα με μικρά μηχανοκίνητα σκάφη από 8 μέτρα θα έχουν την ευκαιρία να δούν οι επισκέπτες του φεστιβάλ. Δείτε παρακάτω τέσσερα από τα μοντέλα που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο φεστιβάλ των Καννών.

Nyumba

234c1c80-aece-11ed-9935-03745d144e08-nyumba underway sea trials.webp

builder: Southern Wind Shipyard 28,2 μ

Σημαίνει «σπίτι» στα Σουαχίλι, το Nyumba είναι το τέταρτο μοντέλο SW96, αλλά το πρώτο υβριδικό ιστιοπλοϊκό σκάφος που κατασκευάστηκε από την Southern Wind. Έκανε ένα παρθενικό ταξίδι 7.500 μιλίων από το Κέιπ Τάουν στη Μάλτα. Για καλύτερη απόδοση το σκάφος έχει ένα προηγμένο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας που επιτρέπει κρουαζιέρα με μηδενικές εκπομπές, εκτεταμένη εμβέλεια υπό ισχύ και νυχτερινή αθόρυβη λειτουργία σε λειτουργία ξενοδοχείου.

82 Diva

3994cc60-208b-11ee-a855-690c8a8ef23b-riva-82-diva.webp

builder: riva 25μ

Σηματοδοτώντας ένα "νέο κεφάλαιο" για τον κατασκευαστή με έδρα το Sarnico, το Riva 82 Diva εντάσσεται δυναμικά τόσο σε μορφή όσο και σε λειτουργία χάρη στην επανασχεδιασμένη χρήση του χώρου. Το flybridge, για παράδειγμα, διαθέτει 40 τετραγωνικά μέτρα χρήσιμου χώρου στο κατάστρωμα, με καλά καθορισμένους χώρους που περιλαμβάνουν ένα προστατευμένο σαλόνι με τραπεζαρία και μπαρ στο κέντρο, έναν χώρο ηλιοθεραπείας μπροστά και έναν άλλο χώρο σαλονιού πίσω. Αξίζει επίσης να αναφερθεί το beach club του γιοτ, όπου δύο μεγάλα προπύργια αναδιπλώνονται για να δημιουργήσουν πλωτές βεράντες, επεκτείνοντας τη δοκό των έξι μέτρων του γιοτ κατά άλλα τρία μέτρα.

Stellamar

da4e4960-d225-11ed-9495-6d2577d784c2-CdM Stellamar 2.webp

Builder: Cantiere delle Marche
Length: 35m

Ενώ η αισθητική του είναι κατάλληλη για κρουαζιέρες στη Μεσόγειο, το RJ 115 Stellamar διαθέτει μερικά εντυπωσιακά διαπιστευτήρια εξερευνητή, όπως εμβέλεια 5.500 ναυτικών μιλίων και έναν «αόρατο γερανό» για την εκτόξευση και την ανάκτηση παιχνιδιών και τεντερ. Τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό του Stellamar σχεδιάστηκαν από τον Francesco Paszkowski με πρόσθετη συμβολή από το ναυπηγείο και τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος πίεσε για ένα εσωτερικό με θέμα τη φύση με ουδέτερους τόνους παντού.

Swan OverShadow

eaa18110-7497-11ed-b657-0384dd832b01-Nautor Swan Overshadow.webp

Builder: Nautor Swan
Length: 13.2m

Η Nautor Swan επεκτείνει τη γκάμα μηχανοκίνητων σκαφών του με ένα νέο μοντέλο που ονομάζεται Swan OverShadow. Το σκάφος σχεδιάστηκε από τον Φινλανδό συνεργάτη Jarkko Jamsen, ο οποίος δημιούργησε επίσης την αρχική προσφορά της μάρκας Swan Shadow. Τροφοδοτείται από έναν εσωλέμβιο κινητήρα, ο οποίος επιτρέπει πλεύση σε μεγαλύτερες αποστάσεις και μεγαλύτερους χώρους στο κατάστρωμα. Το γιοτ έχει επίσης μια πίσω πλατφόρμα που μπορεί να ανυψωθεί και να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το κύριο κατάστρωμα ή να χαμηλώσει στο νερό για εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα.

Τα παραπάνω είναι ένα πολύ μικρό δείγμα από τα μοντέλα που θα συναντήσουμε στο φεστιβάλ Καννών. 

Για 3η συνεχή χρονιά, το εκδοτήριο εισιτηρίων του Yachting Festival θα είναι πλήρως ψηφιακό. δεν θα πωλούνται εισιτήρια στις εισόδους του Φεστιβάλ. Οι επισκέπτες, οι επαγγελματίες και οι δημοσιογράφοι καλούνται να λάβουν το σήμα πρόσβασής τους πριν φτάσουν. Πρέπει να το δείξουν είτε εκτυπωμένο είτε στο smartphone τους.

https://www.cannesyachtingfestival.com/en-gb.html

bottom of page